< HomePage
   <- Дневника

Архив за Октомври, 2008

Събота, 4 Октомври 2008

Сватба...

Почнаха да пристигат снимки от Събитието. Ето и на Кали снимките!!!

222 снимки от сватбата направени от Кали и Стамен

Best audio player for M$ Windows

Трябваше да си преинсталирам служебния компютър и бях принуден да си подменя всичкия софтуер. То е ясно че само операционната система е платена, а всичко останало е свободен софтуер. Когато опрях до си слагам аудио плейър потърсих алтернатива във лицето на CoolPlayer+ който го имах на USB флашката като portable апликейшън. До тук 1:0 за Фуубара защото на CoolPlayer+ сайта не се отваряше http://coolplayer.sourceforge.net/ Ако се съди по уеб адреса Куула е с отворен код, докато Фуубара е с лицензия но никъде не намерих сорсовете му, 1:1!!! Така, сега със звука да се заемем. На лапада (упс... лаптопа) имам Sigmatel 9751 което е АС`97 решение а не High Definition като например ALC88х. Звука е със видимо забележим шум, няма други драйвери за това чипче, в интернет отвсякъде се оплакват от този модел на Sigmatel. Вързах за USB-то PCM 2704 http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11058&highlight=pcm+2704 и звука си дойде на мястото!!! Няма никакъв шумове, никакво оцветяване на звука, единствения недостатък ако така може да се каже е ниското ниво на изходния сигнал.

За тестов семпъл взех на Metallica от албума им Master Of Puppets песента Добре Дошъл В Къщи (Санаториум). От чутото в слушалките които не са черешката на върха на сладоледа мога да кажа следното: 1. Foobar2000 има по-голяма динамика при възпроизвеждане отколкото CoolPlayer+ (2:1 за Фообара) 2. Foobar2000 има на адрес http://www.foobar2000.org/components/index.html Kernel Streaming support добавка, което ще рече на по-просД език че това е плъниг за заобикаляне на Windows kernel mixer който `задължително` обработва-омазва всички звуци в линдоуса (3:1 за Фообара). Поздрав с видео и фотки из Чернобиля -> http://www.vbox7.com/play:5a96de0d

[ Добави коментар ]
Четвъртък, 9 Октомври 2008

Продава се Nokia 6070 за 100 лева

Продава се Nokia 6070 за 100 лева. В комплекта влиза:
Кутия.
Два броя ръководства - съкратено и пълно.
Оригинално моно хенсфрии.
Допълнително стерео хенсфрии с което си слушах радиото (телефона има радио).
Оригинално зарядно.
Телефон без сим карта.
Телефона работи само с МТел карти.
Батерия издържаща четири дни.

снимки на Nokia 6070

[ Добави коментар ]
Събота, 11 Октомври 2008

Как държавната администрация нарушава основното човешко право на семеен живот

Заглавието на днешната тема е прекопирано от първа страница на www.gbg.bg който сайт ме прехвърли към svejo.net. Това е адреса на материала в Свежо.Нет: http://svejo.net/home/link_summary/86689-Kak-durjavnata-administraciq-narushava-osnovnoto-choveshko-pravo-na-semeen-jivot а това е линка към pdf-а съдържащ цялата статия: http://www.bghelsinki.org/obektiv/2005/124/124-16.pdf

За какво става надума? Това чужденците имат два вида пребиваване в Република България - краткосрочно (до 3 месеца) и дългосрочно. При дългосрочното пребиваване обаче чл.27, ал.1 от Закона за чужденците в Република България (ЗЧРБ) изисква чужденецът да е влязъл в страната на основание специална виза за дългосрочно пребиваване, по-известна като виза "D". Наличието на тази виза е абсолютно условие молбата да бъде разгледана от имиграционна полиция - Дирекция "Миграция" при МВР. С едно императивно изключение - ако чужденецът е сключил брак с български гражданин и иска пребиваването на това основание. Тогава, според закона, виза "D" не е необходима.

Едно е закона, друго е реалността която е изкривена до неузнаваемост!!! Е, ние - моето семейство е изправено пред този юридически казус и неговото приложение на практика. Но няма да се съобразим с него защото емигрираме "оттатък голямата вода". Това е крайното ни решение.

[ Добави коментар ]
Сряда, 29 Октомври 2008

WebFormGenerator

Като си продадох компютъра две неща заблавих на него!!! Едното беше "историята" на Скайп-а а другото беще един софтуер за правене на Уеб форми. Историята на скайпа отиде от там откъдето е дошла и никога няма да мога да си я върна. Софтуера го намерих!!!

Казва се WebFormGenerator писан е на JAVA и плюва обектен код на РНР. Прави уеб форма за листване на всички данни в таблица, за листване само на един ред от таблица, за въвеждане на нов ред в таблица, за редактиране и триене на ред от таблица. Не може да се работи с две или повече таблици, софта пише скрипта само за една таблица. Писан е за "Американски" език да приема като входни данни но аз си преправям изходниците за UTF-8.

Един ден търсене ми отне докато го намеря отново във сайта на HotScripts този софтуер и затова ви давам възможност да си го изтеглите от мен -> WebFormGenerator. Сайта на софта би трябвало да е http://www.webformgenerator.com
WebFormGenerator
WebFormGenerator

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!