< HomePage
   <- Дневника

Архив за Август, 2008

Понеделник, 18 Август 2008

Понеделнишки

От почивките които правя от по 3-4 дена не остана и помен. Днес работния тефтер ми се изпълни целия със задачи които няма да мога да свърша но поне да са класифицирани та да не забравя нещо. Имам и да пиша на компютъра, което вече почвам да го намразвам. И не знам аз ли съм старомоден или на много хора като мен се случва да не програмират в IDE среда, а на обикновен текстови редактор който ги задоволява?

Кой превежда Модзилата?

Като отидеш на адрес http://www.mozilla.com/en-US/ ти изписва: Download Firefox - Free, 3.0.1 for Windows, Bulgarian (7.8MB). До тука добре, но тръгнещ ли да я сваляш отиваш на умряла връзка: http://pv-mirror02.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/3.0.1/win32/bg/Firefox%20Setup%203.0.1.exe Та въпроса ми е същия както преди един или два месеца когато излезе чистата тройка. Аджеба кой го превежда тоя "Огнен Лис" (мъжки род)? И може ли аз, като прозд потребител-картечар на мишка да помогна та да го има тоя Огнен Лис на Български Език. Гледам преведен е на македонско наречие производно на българския, но в http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html не фигурира Българския Език.

Чакам някаква подсказка, keyword, "намигване" с което някой да каже кое, как може да се предвижи напред в локализацията на тоя софтуерен пакет. Нали затова сме приятели да си помагаме.

Преди един месец пак съм се бунтувал за същото нещо: http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~ogi/blog/archives/258-Prevod-na-Firefox-3.0.html

[ Добави коментар ]
Сряда, 27 Август 2008

Търся решение с което да си пълня...

Първо търся решение с което да си пълня лесно джобовете с пари. Ако не знаете, няма нищо страшно. Всички знаем най-различни решения с които си пълним трудно джобовете с пари.

Второто решение което търся е да си пълня базите в MySQL с данни. Досегашния ми опит да търся по форумите доброволци или хора срещу заплащане да тестват фронденд с който се пълни някаква база данни е винаги негативен. Безплатно и един ред не е вкаран в никоя база, а платено са ламери и ме завличат с пари. Има един софтуер SeleniumIDE ама или аз не съм го научил как работи или той няма такава функционалност. Напрактика искам да се случва това:
1. Зарежда се уеб страница с форма на нея.
2. В отделните полета на формата да се генерира случайно съответно текст, цели числа или такива с плаваща запетая, или да избират опции от падащи менюта.
3. Да изпраща формата и да отива на точка 1 зададен брой пъти - 100,200,60000.
С две думи ми трябва попълвачка и изпращачка на форми.

[ Коментари: 2 / Добави коментар ]
Коментари

По "1. Зарежда се уеб страница с форма на нея." едно въпросче - зарежданата страница е на отдалечен сървър или е локална такава тестова някаква.

Питам, защото не звучи сложно - един не толкова сложен perl код би се справил прекрасно с това... Ако искаш дай ми подробности на имейла. Не обещавам да се захвана, защото нямам чак толкова свободно време - но ако е толкова просто колкото си го представям според тази информация която тук си дал - може и да ти върна малък, спретнат и работлив tool за пълнене на база данни през уеб форма.

Написа Данчо Радунчев (email) (www) на 28-Aug-2008 16:43


Има едно разширение за Firefox, което лесно решава подобни проблеми. Хвърли едно око на "Quick start" и "Examples".
http://groups.csail.mit.edu/uid/chickenfoot/index.php

Написа Христо на 09-Sep-2008 14:31


Valid XHTML 1.0! Valid CSS!