< HomePage
   <- Дневника

Архив за Май, 2006

Четвъртък, 11 Май 2006

Златен зъб, Златна репичка...

От средата на миналия месец ми правят един зъб който днес го завършиха. За 7 посещения съм дал над 120 лева, да съм жив и здрав да вадя и да давам още пари. По скъп от златен ми излезе, ама вече го платих. Същата работа излезе и с 2 марули и една връзка репички за един лев!!! Една от репичките избяга в мивката и я запуши (аз съм виновен). Имах един прах за отпушване на мивки във вкъщи и купих още 4 за да разкарам репичката за там за където е тръгнала. Та дадох още 3.80 за нищо.

Нетизсат им е умрял дейта центъра, нямали ток. Вчера са нямали ток, а май и днес. Това ми го казаха потребители на техния хостинг, не съм лично потърпевш от липсата на ток.

[ Добави коментар ]
Вторник, 16 Май 2006

Програмистки хумор (не е от ядрото)

We trust you have received the usual lecture from the local Systel Administrator. It usually boils down to these three things:
1) Respect the privacy of others.
2) Think before you type.
3) With great power comes great responsibility.

[ Добави коментар ]
Петък, 19 Май 2006

Подводните камъни, счупените стъкла и ръждясалите железа в Knoppix при hdd-install

Говоря за личния ми опит при hdd-install на Knoppix-a. Всичкия софтуер е много добре зджамбасън вътре в CD-то а и си работи много хубаво. При инсталация на диска разпознава доста хардуер, но погледнете /etc/apt/sources.list как са микснати ustable, testing и stable все пак това е дистро за live CD. Една команда от типа на apt-get update && apt-get dist-upgrade сцепва зависимостите по шевовете. Това поне съм се убедил на практика. За трети път не мога да се преборя със счупени пакети и unmet dependencies. Като решение на моя проблем (други могат да се преборят с тия неудовлетворени зависимости) ползвам ftp://ftp.bg.debian.org/debian-cd/iso-cd/debian-31r0-i386-netinst.iso за сървъри, това нещо е стейбъл. Докато за работна станция е по-добро (според мене) http://cdimage.debian.org/cdimage/etch_di_beta2/i386/iso-cd/debian-testing-i386-netinst.iso Това последното е тестинг и е с по-нови версия на софтуера от предното.

[ Добави коментар ]
Сряда, 24 Май 2006

Слухи о закрытии программного кода ядра системы Apple начинают подтверждаться

Неделю назад DailyTech писала, что Apple решила закрыть исходники кода для ядра операционной системы X. Решение, пишут некоторые издания, было связано с тем, что ОС X для x86 была подвергнута нападению со стороны хакеров, которые решили обойти защиту, используемую компанией Apple для предотвращения инсталляции операционной системы X на другие компьютеры.

Поэтому Apple представила исходники для операционной системы, но только для платформы PowerPC. Хотя другие исходники и были представлены для операционной системы под x86, но код самого ядра так и не был представлен. Компания официально не обьяснила разработчикам свою позицию и никаких заявлений не было сделано.
ВТОРНИК, 23.05.2006, 17:10
PC.KM.RU - Новости компьютеров и Интернет

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!