< HomePage
   <- Дневника

Архив за Януари, 2006

Вторник, 10 Януари 2006

23-ма в полицейска мрежа заради пиратски дискове

По данни на 10 януари 2006 / News.dir.bg

"Икономическа полиция" към ДНСП, РДВР-Бургас и РДВР-Враца уличи 23 души за производството и разпространението на пиратски дискове. Образувани са 18 дознания при приключилата операция срещу престъпна мрежа за производство, разпространение и контрабанден внос на пиратски дискове и софтуер, съобщават от Дирекция на Национална служба “Полиция”. Дисковете са разпространявани в търговски обекти в София, по Черноморието и в областите Благоевград, Пловдив, Враца и София окръг. Готовата продукция се пренасяла чрез автобусен и ж.п. транспорт. Основният организатор на мрежата е М.С. на 38 години. Заловени са и производителите на пиратските дискове – М.В. на 29 години, П.П. на 31 години, В.Ч. на 34 години, които работели в тиражорната в София и Л.С на 31 години, И.Т. на 51 години и Д.Ш. на 26 години, които са работили в тиражорната във Враца.

[ Коментари: 2 / Добави коментар ]
Коментари

Значи \\\"пиратите\\\" са Д.С., Д.Г.Д. и т.н., а пичовете които несправедливо очерниха като \\\"разпространители и ползватели на детско порно\\\" си ги казаха с целите им имена като стой та гледай. Виж ти какъв двоен стандарт.

Написа Георги Чорбаджийски (email) (www) на 11-Jan-2006 02:27


Въпросната новина завърши с - \\\"определена му е гаранция в размер на 2000 лева\\\". На организатора. 2 бона, а били конфискувани 13000 диска. Баси гаранцията смешна.

Написа borj (email) (www) на 24-Jan-2006 15:41


Събота, 21 Януари 2006

Полицаи - мутри

- Разкарай се, не искам да ме снимаш. - това бяха думите на полицай сниман от телевизия Канал 3. Телевизиаонен екип се отзовава на сигнал че цивилен полицай, видимо пиян - едвам се крепи прав е налетял на бой и е заплашвал с това че е полицай. На записа имаше цифри 4.11.05 01:00 а аз наблюдавах този репортаж в 22:10 на 21 Януари 2006. Другото което видях е как полицай посяга към обектива на камерата и я бута в страни. И беше си нахлупил шапката чак до носа да не му се виждат очите

Личен коментар: ако полицай ме гледа на улицата и аз отида и с ръка му изтикам главата настрани да не ме гледа как ще постъпи той?.

Личен коментар: бил съм в школата за полицаи в Долни Богров - всички там са прости, тъпи и кухи. Моя пистолет е по-хубав от техния, стрелям по-точно от тях, знам 4 езика, имам висше образование а те нямат. Какво да ни говоря - полицай.

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

Какво да добавя... Освен че за държавата, за централната официална власт въпросните са много по-ценни, отколкото ти, аз или и двама ни заедно.
\\\"В името на народа\\\" е лицемерие, важна е властта, а полицията е най-ценният инструмент на властта. Каквото и да си говорим за свобода на словото, за справедливост, човешки права. Тъпата, жалка истина е, че полицията е златният инструмент на властта.
Но това си го знаем...

Написа Ясен Праматаров (www) на 21-Jan-2006 22:55


Сряда, 25 Януари 2006

ЧУКкккк

Ще започна леко шеговито, даже с рима...
Нищо че ми се плаче в този студ и тази зима...
Диска гръмна ненадейно, що да правя аз!?!
- Обади се на приятел - прошепна ми нечий глас.

Вчера имах едно писмо до lug-bg дето се правех много на умен, а днес какво се случи?.
Първо спах много гадно, даже почти не спах заради нерви.
Второ отивам на работа включвам техниката и почвам бавно, монотонно и неутешимо до плача. Диска на работния ми компютър не работи както трябва. Първоначално развърта, почна да зарежда и по едно време ЧУКкккк, главите се паркират диска се изключва (намалят му се оборотите) след това отново се развърта със стандартната проверка и продължава да чете. Това нещо го провеше 2 или 3 пъти докато не забие и трябва да рестартирам компа от копчето (разбирай бутона на предния панел на компа). Издържа мисля че 4 такива рестарта и на петия рестарт SCSI контролера вече не разпознаваше твърд диск. Това нещо най-вероятно е станало поради температурата, в стаята която е компютъра има парно но ми е хладно на ръцете 14 - 15 - 16 градуса да е. Но във всички случай ще има 10 градуса промяна на температурата от работно състояние на диска до неработно и обратно.

Сега продължавам да си плача тихичко и неутешимо, джиткам в интернет с една Жива Линукска дистрибуция.

Първо ще запуша една планка отзад на компа която спомага за вентилацията, вече 1 час съм с Линукс от компакт диск. Донякъде се е нагрял компютъра, ще рестартирам да видя дали SCSI контролера ще разпознае диска или да продължавам да го затоплям.

Еба си кочината, котур, щайга, кафез... Аз за жена си не се грижа толкова, ама и аз съм един катил...

Знаете ли някоя фирма занимава ли се със съживяване на SCSI (Макстор Атлас 4, 36Гиги) дискове? Трябва ми само 1GB от диска да си ги изсмуча, където са ми паролите, пощата и текущите проекти. Знам че задавам вече зададен тука въпрос, но паралелно търся в архива на групата.

Развеселителното четиво за сутрешното ви кафе подготви Алекс Панов

[ Добави коментар ]
Петък, 27 Януари 2006

Загадъчната малка буква "s"

Вчера и днес като съм се отпуснал на писане и редактиране на сайтове както никога. И какво ми се случва? Нееее, не съм се оженил. Просто от време на време в уеб страниците се яваваше една загадъчна буквичка "s". Казвам загадъчна защото загадъчно се появяваше, за мене оставаше загадка как се появяваше тази буква. Загадка, загадка ама като всяка загадка си има решение и то се оказа много просто. Аз и използвам клавишната комбинация Ctrl + s за да си съхранявам документите. И се е случвало да натисна и s + Ctrl което водело до изписването на буквичката.

Лека събота и неделя на оцелялите от сибирските студове в България и Европата. На геройски загиналите, наздраве. Щото има още шопари за гътане...

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!