< HomePage
   <- Дневника

Архив за Декември, 2005

Четвъртък, 1 Декември 2005

Soon I will totaly remove GAIM

По-гадникаква програма не съм виждал. Още малко ще живее на компютъра и ще я изтрия. Един потребител ме беше добавил в неговия си списък и ми показа едно прозорче дали да блокирам потребителя или да разреша комуникациите с него. В бързината натистах "Блокирай" и щом 20 минути не можах да намеря функция "Разблокирай" съм го ибал и ф софтуера... Няма функция за настройка на кодовата таблица. Мене не ми харесва на други хора може да е любим.

Много добър софтуер за вашия компютър!!!

Много добър софтуер за вашия компютър!!!
Програмата временно я няма за сваляне.
Писах писмо на автора да ми каже какъв и е лиценза и дали може да я кача на моя сайт за свободно теглене. И междувременно програмата не е валидна за сваляне. Страница от която се сваля програмата.

[ Коментари: 4 / Добави коментар ]
Коментари

Gajim. Отговорът е http://www.gajim.org/ - поне за мен. Да, харчи памет, но си я струва. Лично мнение.

Написа Алекс (www) на 01-Dec-2005 11:56


Да гаден е GAIM:) Но незнам защо алтернативите не ме радват толкова много ;)

Написа Мариян Маринов (email) (www) на 01-Dec-2005 13:02


Аз използвам ICQ-то от много отдавна моя номер е 18926904 и това ми е втория номер. Първия номер го загубих някъде 1994-1995 просто тогава за мене интернет тогава беше толяма рядкост. Ползвам и Jaber с емайла ми и то главно да си говоря с Праматаров и още един човек. Заради едни пички ползвам Microsoft-ската бозица и Yahoo-то, а заради американски пички ползвам и AIM.

Написа Alex Panov (email) (www) на 01-Dec-2005 17:30


До тук (няколко месеца само това ползвам и у нас, и в офиса) съм открила сал едничък недостатък на gajim, сравнено с недъгавото по всичките си други показатели icq - когато ми западне нетя, icq-то прежълтява откъм китка и си стои в статус connecting, та в мига, в който мрежата се сети що ми яде хляба и се вдигне пак, си тръгва само. Докато gajim няма такива стоически наклонности - дава connection lost и директно минава offline, та трябва да се логвам пак после - и време малко се губи, и ритъмът леко ми се прекъсва, и не е никак дискретно така:-))))

Но това е нищо неудобство пред всичките му останали достойнства, а най-веч пред дефиницията за непригодност, която представлява в моите очи icq. От него ми се дебалансира и психиката, и ензимния метаболизъм ;-))

Написа Алекс (www) на 02-Dec-2005 11:54


Вторник, 13 Декември 2005

Какво се е случило?

Когато ми зададът този въпрос, хората се опитват да ме злепоставят в някоя ситуация и да ме изкарат мен виновен за нещо. А на практика какво е? Може и никой да не знае, но в повечето случаи даже и не се интересуват питащите. А сега покрай мене нищо не се случва, вие ще ме попитате как така не се случва? Хей така, нищо не се случва за което е нужно да занимавам някой. Ежедневните житейски проблеми и нищо повече. И най-ме е яд че и в работата нищо не се случва, живо мъртвило. Трепя се от работа и нищо, и то нищо не се случва защото не зависи от мене. Пожелавам ви лек ден.

[ Добави коментар ]
Понеделник, 19 Декември 2005

Ина, Нина, Катя, Съни, Бени, Стаси, Наталия

Нека винаги сте се така хубави и красиви, усмихнати и лъчезарни. Пожелавам ви Весела Коледа и Щастлива Нова Година.

Борбата на държавата с интернет престъпленията стига до абсурд

Борбата на държавата с интернет престъпленията стига до абсурд - до това заглавие на Капитал стигнах като минах през блога на Пейо. Баща ми има от едно време има едни книги на корицата на които пише "Научен Комунизъм", а според мене тая държава е минала през този обществен строй и вече е стигнала до "Развито Социалистическо Общество". Тия които са учили "Политикономика" да обяснят тези нещица на по-малките си приятелчета, щото по-друг начин не могат да се обяснят тези аномалии в държавата.

[ Добави коментар ]
Петък, 30 Декември 2005

Зъл и много опасен

Един ден преди Нова Година се въоражих с 15+1 заряден пистолет. Освен че много тежи и не гърми толкова силно колкото пиратките. Докато го купувах от магазина ме зарибяваха да си взема пиратки с "двоен гръм". Какво е това "двоен гръм" не знам но ми казаха че като гърмнат после ушите ти пищат. Аз със пиратки повече не се занимавам, преди няколко години от драскалото на една пиратка изфръкнаха изкри и ми надупчиха анцуга, а и пръстчетата ми трябва за да пиша върху клавиатурата а не докторите да се учат да ги шият. Сега както гледам всички сме се въоражили добре, само трябва да дочакаме 12 посреднощ, да си честитим новата година и да почне канонадата.

VISA-Миза, кредитни-дебитни карти

От известно време насам се боря с интернет разплащанията. То не бяха карти, банки, преводи... Оказа се че PayPal не работят с България!!! Ето какво ми отговориха:
We sincerely appreciate your interest in becoming a PayPal member. Unfortunately, we are not yet providing services for the country or region in question. Establishing our service in each new country or region involves complex changes due to different regulations. We hope to be expanding our availability, however, due to the complexities of global expansion, we cannot give a timeframe for this. We are working hard and look forward to expanding our services to additional countries and regions in the future.

At this time, membership is available to residents of the following countries and regions:

*Anguilla *Argentina *Australia *Austria *Belgium *Brazil *Canada *Chile *China *Costa Rica *Cyprus *Czech Republic *Denmark *Dominican Republic *Ecuador *Estonia *Finland *France *Germany *Greece *Hong Kong *Hungary *Iceland *India *Ireland *Israel *Italy *Jamaica *Japan *Latvia *Luxembourg *Lithuania *Malaysia *Malta *Mexico *Netherlands *New Zealand *Norway *Portugal *Poland *Singapore *Slovakia *Slovenia *South Africa *South Korea *Spain *Sweden *Switzerland *Taiwan * Thailand *Turkey *United Kingdom *Uruguay *Venezuela

Membership is available to residents of the following non-U.S. territories:

*Guadeloupe *French Guiana *Martinique *Reunion

Оказа се че криво ляво може нещо да се плати от България с VISA, MasterCard или AMEX но ако използвате някоя от фирмите за превод на пари в чужбина да знаете че комисионните им са тлъсти като шопаро в кочината на дядо ви който ще гътате утре. Moneygram, WesternUnion взимат 20% от стойността на сумата като комисионна, пращате някъде 100$ и допълнително ще трябва да дадете още 20$ за трансфер. А, стой, стой, стой... Някой виждал ли е комисионните и таксите на българските банки които издават VISA, MasterCard или AMEX. Чудо господнье... Искат ти 200€ неснижаем остатък (примера е за Банка БИОХИМ), а най-ниския неснижаем остатък който ти искат е на fibank.bg 50€. Да не подхващам дума за комисионните при работа с картата... Ооо Пресвета Дева Марийо... За сравнение погледнете сайта на теливизионния канал nationalgeographic.com и вътре има интернет магазин и ако нямате пари в себе си може да си поръчате кредитна карта с кредит 1000$ който може да потребите на момента когато я получите. Хиляда долара за нас простолюдиено с year income от около почти толкова пари или по-малко може да ни се струва много, но за един хАмериканец е да не кажа почти унизително да му предложат такъв кредит.

Тази вечер в 19:45 преминах UTF-8

Разхождах се из интернет и попаднах на Корабния дневник на MiCRoPhoBIC, и така освирепях от яд че дневника му е мултиезичен че на минутата смених енкодинга на двата редактора с които пиша, енкодинга на Chatzilla-та, енкодинга на GAIM. Също добарах няколко от сайтовете които поддържам и им сложих също UTF-8 и естествено те се сгомнясаха - ибал съм ги, да не са!!! Знам четири езика: Български, Руски, Английски и Френски. Единственото решение е: днес да ми е малко трудно докато свикна да пиша на четирите езика (а пиша и един софтуер за израелци) за да може утре да ми е лесно!!! Например в единия от редакторите с който пиша кодировката на текста е ANSI а аз промених само в уеб страницата кодирането на -meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"- и то затова всичко не се показва коректно. Но с времето ще се оправи.

[ Коментари: 2 / Добави коментар ]
Коментари

ползвай ikobo.com

Написа bogomil (email) на 30-Dec-2005 20:15


Можеш да пробваш moneybookers, я да ти дам една референция:

https://www.moneybookers.com/app/?rid=1645578

На практика можеш да пращаш на всеки навсякъде. \\\"Зареждаш\\\" си сметката от карта или друга банкова сметка и си готов ;) А и все повече сайтове поддържат плащане за стоките им през moneybookers.

Написа Ясен Праматаров (www) на 30-Dec-2005 20:23


Събота, 31 Декември 2005

Инна

Толкова време мина от онези безпаметни години. Мисля че ще си спомниш момичето с което дойдох в китайския ресторант до вас. Много нещастна любов имах с нея, за сметка на това тя сега живее прекрасен живот. Но да оставим миналото, но все пак да не забравяме поуките от него. От мене още не може да стане човек, според мене. Още не мога да съм финансово спокоен, и това нещо се отрязява във всички мои действия и решения но продължавам да се боря. От време на време имам малки радости но те са толкова краткотрайни на фона на сивото ежеднивие че просто не мога да си спомня за тях. Още не съм си купил кола след като се блъсках два пъти с онзи FORD който съм те возил. Просто си оставам засега един от вас, един от българите които живеят в България и мечтаят. От няколко месеца уча Френски език при много добър преподавател, не ме питай за какво ми е. Може и нищо да не се случи но е по-добре ако човек знае няколко езика като мене - Български, Руски, Английски и Френски.

Не искам да навлизам в циркулярните пожелания по случай празника, но знай че аз съм един от твоите приятели. Това ще го кажа на всички, може да разчитате на помощ в моите възможности, най-малкото може да ми се обадите по телефона и да си поговорим по всяко време.

Александър

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!