< HomePage
   <- Дневника

Архив за Ноември, 2005

Понеделник, 14 Ноември 2005

1.5

Маршрутките вече са по 1.5 лева, а от догодина есента ще са 2 лева. Хайде може не са 2 лева но ще закръглят цената на 1 желязно евро. Щях да пиша още нещо ама забравих за какво. Е освен че ръцете "леко" са ми повредени и едвам пиша се сещам че щях да пиша за токовете и SCSI. За токовете темата ще я развия друг път, трябва да споделя опита си с модеми, принтери и компютри. А за SCSI какво да ви говоря, 10000 оборота, кеш на диска, кеш на контролера. Трябва ви само добро охлаждане и захранване, пак си дойдох на думата за токовете. Една SCSI дискова система на настолния ви компютър ще ви излезе около 300$ - 400$. E, може и по-ефтино ако си намерите от някъде що-годе читав контролер и кабел на ниски цени - втора употреба. Да ви кажа че във някой фирми за втора употреба компютри има кабели по 5 - 10 лева които сега в магазин чисто нови струват по 50$. От същите фирми може да си намерите и контролер, но няма да е от бързите, най-много 40 MB/s да дига, а и няма да има кеш на него. Ако попаднете на по-добър екземпляр който да дига 80 или 160 MB/s просто не се двоумете, взимайте го. Даже сега моя контролер е най-хубавия от най-евтините Adaptec AHA 2940UW. За кеш по него не се говори но пък реакцията на компютера каква е... Няма натоварване на процесора при работа с диска, отклика на потребителска заявка за данни е несравнима с IDE. Искам само да ми е живо и здраво sda1, нищо друго!
Heavy Metal

Мразим за работим... А най-обичам да мразим...

В скоро време ще си направя сайт от типа - услуги, сервиз и поддръжка - за Уи. Цените ще бъдат следните: Посещение на клиент в София: 50 лева 1-ви час: безплатен Всеки започнат следваш час по 50 лева Диагностициране на проблем и общи софтуерни услуги 100 лева на час Инсталиране на Уи 96/99/МИ: 100 за инсталация Инсталиране на Уи 2001/ХПъ/2004или2005: 300 за инсталация Настройка на интернет: 100 лева Пускане на домашна мрежа 200 лева на компютър + цена на комуникационно оборудване. Пускане на корпоративна мрежа 300 лева на компютър + цена на комуникационно оборудване. Пускане на GNU/Linux сървър 1200$ лиценз за една година + бонус 4 талона за безплатно обновяване по интернет и преференция за - 20% от цената на нова версия на сървъра при покупката му в текущата година.

Срещам некой мазен негър и он ми говори: -Яааа треа си пусна идин линугз, ма не знам за ка'во ще ми е, ама ше работи стабилно.

И пак тук таме ще се намира някой тъб ламер.

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

абе сашко, аз ще взема да се навия, ако за познати правиш отстъпки, а?:)
междудругото имаш ли PCtoPC кабел?

Написа Нина на 18-Nov-2005 09:26


Вторник, 15 Ноември 2005

Крис

Картичка от Крис - лице
Картичка от Крис - гръб

Поздрави на всички от Крис.

[ Добави коментар ]
Петък, 18 Ноември 2005

'Бахти и мърлячите

Не знам кой какво ще спечели но във всички случаи няма да е българското поделение на Virtual Cart Servecess. Казаха че ще участват като главен спонсор на Open Fest 2005, и участваха. Да обаче нито преди събитието, нито след това преведоха договорената сума пари от около 1000 лева. Или са големи тарикати да не платят или Рашко Костов на JAR е голям тъпунгер да плати 1000 лева за неговия си щанд, а тия до него да са без пари. Няма такова нещо като "безплатен обяд", господ седи горе на небето и гледа... Още от началото като ги видях не ми вдъхнаха доверие, даже и визитки нямаха. А презентацията на фирмата им беше на английски език, и даже беше непреработено американско резюме: "самия собственик на фирмата(и главнокомандващ парада) ще ви окаже чест да ви проведе първоначалното обучение..." - като от диплянка на църквата на пресвети Муун.

Ще се оправят и без нас, но как излъгаха всички - това ме дразни. Защото аз се чувствам съпричастен на една общност която тия хора излъгаха.

[ Добави коментар ]
Събота, 19 Ноември 2005

Честит първи сняг

Вчера беше тежък отвсякъде ден. Освен многото работа и писане на компютъра, вечерта продължи колкото деня!!! От 18:00 вечерта започна един семинар по карате на стадион Раковски. Аз взех с мене си Лена и стояхме там до края на тренировката, тя гледайки, аз тренирайки. Физически се чувствам вчера и днес много зле. Това е продиктувано от физическото претоварване което получих в четвъртък. Тогава помогнах на един мой приятел да разтовари и нацепи 2,5 тона дърва което се равнява на едно ремарке от трактор. Днес съм спал до 13:30, и след малко пак лягам, само ще се наблъскам с аспирин, витамини, протеини и мед и хайде на Спанчевци (Спанчевци е селото дето всички спят). След тренировката вчера с Лена ходихме на китайски, минерална вода и за нея чаша бяло вино и пържен сладолед, за мене чаша червено вино и хрупкава риба. След това я изпратих, и доколкото разбрах тя искаше нещо да ми каже но ще го оставя/оставим за по-нататък. Явно не му е дошло времето.

Днес ще пропусна семинара а също и утре, нямам физически сили да се занеса до там, па камо ли да тренирам. Яд ме е че не мога да отида но днес е един от дните когато чувствам и разберам какво е физическа и психическа страна на човешкото съществуване. Тялото ми казва:"искам време и почивка от физически натоварвания за да си възтановя нормалното протичане на жизнените процеси вътре в мене" докато менталното е нетиснало педала на газта докрай за реализация на цялото същество, обаче КПД-та като цяло е паднало... Лягам да спя, пожелавам лека почивка на всички.

[ Добави коментар ]
Четвъртък, 24 Ноември 2005

JavaScript

Вчера и днес ме дразни JavaScript-а на БТК-то който стои на страницата dir.bg Това е някакъв flash с JavaScript който от време на време ми сбърква Mozilla-та и не мога никъде да кликна с мишката. TAB си работи но е по-бързо с мишката. Изключих показването на картинките и си е все същата работа, чак като изключих и JavaScrip тогава браузъра почна да реагира на мишката.

В събота имам служебен купон по случай... съботата. Просто ще оттренираме дубъла надпиване с повръщане и лазене по корем.

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

Сложи на Firefox-a AdblockPlus и просто го отрежи. Да не се бърка със класическия Adblock - нещо не го разработват напоследък а и не работи винаги.

Написа Борис Йорданов (email) (www) на 24-Nov-2005 15:19


Петък, 25 Ноември 2005

Живота е въртележка

ДНЕС влязах в интернет и проченох за тъжната новина, моите съболезнования Ламбрев. Никога съм нямал думи в такив случай, и сега нямам.

Родителите ни дават живот, учителите ни правят хора, а остаряваме с приятелите си!!!

[ Добави коментар ]
Понеделник, 28 Ноември 2005

Heavy Metal

Heavy Metal

[ Коментари: 3 / Добави коментар ]
Коментари

Не слагай такива ужаси в блога си, то е ясно, всички сме ужасени. Но може някой малки деца без родителски контрол да попаднат на материала.

Написа Николай (email) на 28-Nov-2005 21:34


баси якото слушаш W.A.S.P. ли мн са яки ааааа аз не го одобрявам като хеви метъл а като хард метъл ;)

Написа Death (email) на 07-Apr-2009 21:02


nai-velikit .super,malko kqsen komentar,ama ni6to....

Написа ivan the wasp (email) на 13-Jun-2009 19:42


Valid XHTML 1.0! Valid CSS!