< HomePage
   <- Дневника

Архив за Октомври, 2005

Вторник, 11 Октомври 2005
Уууууаааа my.globul.bg не ще да си говори с Огнената Лисица

Сутринта отново загубих доста време първо да се регистрирам в my.globul.bg а след това и да им пиша протестно писмо. Доколкото знам .jsp е разширението на Java Server Pages с което Глобул са си написали (или са им го написали) порталния сайт. Проблема е в некоректното опресняване на страниците при регистрация, ако гледаш сайта с нещо друго различно от Microsoft Internet Explorer, в моя случай с последната стабилна версия до момента на Mozilla Firefox - 1.0.7

След това се оказа че не може да ме регистрира ако всички данни са въведени - ако са запълнени всички полета на формата. Под Microsoft Internet Explorer и с изцяло запълнена форма пак ме хвърляше някъде на други страници вместо да продължи коректната регистрация. Решението бе да се запълнят само полетата отбелязани със звездички, само в този случай успях да се регистрирам. Пожелавам ви лек ден на всички.

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

mnogo ste iaki

Написа sexsi_lo6iq (email) на 15-Jun-2006 17:41


Четвъртък, 13 Октомври 2005
Френски Език

Почнам да уча Френски Език и първото нещо беше да си намеря къде или при кого. Намерих една учителка по френски в начално училище. Не ме питайте къде я намерих, ...да там я намерих. Договорих ме се за 5 урока седмично или по-малко в зависимост личната ангажираност която имаме. Не ме питайте и за какво ме е френски, трябва ми. Просто ми трябва, това е истината.

[ Добави коментар ]
Петък, 14 Октомври 2005
Толкова ли съм лош?

Уволних си даскалицата по Френски Език по телефона. Вчера се договорихме, днес и отказах. В бизнеса няма нищо лично, просто всичко е пари. Получих по добра оферта, и я одобрих защото отговаряше и на трите поставени от мен условия. Първата учительница изпълняваше само първото условие.

[ Добави коментар ]
Петък, 21 Октомври 2005
Тест на обратната връзка - откат от интернета... 00:32

Вчера целенасочено си направих гавра с труп - с потребителите на ЛУГ-БГ като изпратих сървър, име и парола в едно писмо. Чорбаджийски веднага ми присъди "Пост на годината в LUG-BG" но той не знаеше тънкия замисъл... Аз предварително на Андрей Андреев съм му пратил потребителското име и парола, а изпратих до пощенския списък грешни за да видя след колко време някой ще се опита да влезе с тях в сървъра. Ако съм изпратил писмото с грешните име и парола в и 23 минути, в и 25 минути в логовете е записано невалиден опит за влизане. На практика трябват около 30 секунди писмото от мене да се разпрати да всички записали се в пощенския списък, с 5 секунди закъснение някой с POP3 си е изтеглил пощата, 30 секунди докато стигне до моето писмо, 10-15 да отвори конзола и да въведе данните. Според мене това време е някъде около 2 минути закъснение, от изпращането на писмото ми.

Лека вечер на всички.


Маааалиииии...Кърти мифки и рулира... 15:36

Преминах на 10000 оборотно SCSI. Маааалиииии... Какво да ви говоря? Кърти мифки и рулира...

Maxtor ATLAS 10K IV - Made in Japan - 36GB - Това сега е диска ми на работния компютър...

Нито купувам нито продавам, само се хваля.

[ Коментари: 2 / Добави коментар ]
Коментари

Пост на месеца, не преувеличавай :)

Написа Георги Чорбаджийски (email) (www) на 21-Oct-2005 11:14


Да, този с _пост на годината_ май бях аз, малко след Жоро. ;)
Честно да си кажа, и аз се опитах да се логна - предполагам, че не съм бил изобщо първи, щото пощата от ЛУГ ми идва с по-голямо закъснение от 35 секунди ;)
Беше грешна паролката, да... ама айде сега - беше си като за класация това писмо, няма да се лъжем ;Р

Написа Ясен Праматаров (www) на 25-Oct-2005 11:31


Неделя, 30 Октомври 2005
Пропуснах Опън Феста

Пропуснах Опън Феста |:( В петък успях да се откопча от едно служебно пътуване в събота до Боровец и Долна Баня, но в събота сутринта като се качвах по стълбите към втория етаж на Международния Изложбен Център ми съобщиха че тръгвам за Мелник. Успях да видя откриването и бледите редици на Линукс феновете (`Линукс феновете' е по-популярното сред народа название на хората предпочитащи или знаещи що е свободен софтуер). 2/5 от залата беше пълна, или по-песимистично казано 3/5 от залата беше празна. То се знаеше кой ще открие ОФ - Ламбрев, с неговия тънак хумор и сърказъм към злободневни теми. Високо, отчетливо и ясно той изказа синтеза на първопричините поради който се случва днес, сега и тука Опън Фест 2005. Изказа искренни благодарности към организатори, спонсори и медийни партньори за труда и средствата вложени за случването на тазгодишното издание. Може би мероприятието беше засенчено от тръгващото утре Байт ЕКСПО, но това ще се обсъди на сбирка-разбор(ако има такава) на тазгодишния Опън Фест.

Лека вечер на всички.

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!