< HomePage
   <- Дневника

Архив за Септември, 2005

Сряда, 7 Септември 2005
Назад, много назад... Във времето...

През тези четири почивни дни рекох да поразчистя във вкъщи(нищо че нямам собствена къщичка - под наем съм вече 10 години). И междувременно в петък вечер си оправих Seiko-то щото му бях скъсал желязната верижка заради една рускиня, но това е друга тема с рускинятя. И като разчиствам, по-точната дума е като разглеждах, прелиствах и преподреждах видях от къде съм тръгнал и докъде съм стигнал. С две думи в битката с живота никой не е излязъл победител, всички ги заравят на шест стъпки под земята, а някой и не могат да ги намерят за да ги заровят.

Много тъжно ми стана като намерих една снимка. Това сега ми е единствената снимка от детството. Родителите ми преди 5 - 8 години когато се местеха от Враца към Стара Загора загубиха всички семейни снимки. Няма я една снимка където съм голо бебе и баща ми отгоре ме мери с двете си педи. Няма я и снимката на която прекрачвам за първи път прага на училище в първи клас. Остана ми само този снимка на кояно сме децата от първи клас. Едната от учителките се казваше Николова, нека да си спомня и някой имена: най-долу в ляво съм аз, Христина, Ивайло, Любо, Цецо, Надя, Петя, Антон(живееше в моя блок но след това се примести в София), Станимир(живееше над мене), Наско, Димо.

First class at school

Едно време нямаше такива работи както сега, но не можем да съдим сегашното поколение по някогашния аршин. Но и тогава Междузвездни Войни си бяха върха и събирахме картички. Сега имам някъде около 20 - 30 - 50 не съм ги броил.

Star Wars

Прибираха ни в Димитровския Комунистически Младежки Съюз но от цяло училище мене и още едно момче от моя клас не ни приеха. На следващата седмица щяха да викат баща ми в училище, а то се случи че в петък смениха властта, като дата май беше 10 ноември 1989. Комунизма е хубаво нещо само ако си във вишите ешелони на властта, и в момента синове и дъщери на висши комунистически кадри се уреждат без много сили на службици.

Димитровския Комунистически Младежки Съюз

Все пак много неща съм ги научил от родителите си, ето един часовник "награда" на баща ми. Който ще го пазя колкото мога и за бъдните поколения. От него съм научил много неща, едно няма да го забравя:
-Човек като се роди, никой с нищо не му е длъжен докато умре.
С две думи:
-На война като на война.

Часовник

[ Добави коментар ]
Четвъртък, 8 Септември 2005
Фурия

Толкова работа не бях вършил скоро рано сутрин. До 9:15 имах две срещи, 6 телефона и три имейла. И сега след като го напиша това излитам от офиса. Няма какво да се оплаквам, за хубаво е това. Пожелавам лек и ползотворен ден на всички.

[ Добави коментар ]
Петък, 9 Септември 2005
Биричка, алкохол

Разхожадам се нехайно из чуждите брогове и ми направи впечатление че повечето мъжки индивиди отделят голяма част от времете за писането си в собствените блогове на алкохолни изпълниния:
- да идеш да пиеш биричка и да дробиш мохабет с приятели...
- Пихме, говорихме си, имаше малка религиозна война около Openfest… Аз май се понапих...
- станах горд собственик на две каси... В понеденик тръгна пак прИмоция на Карлсберг - каса бира...
До тук с алкохола, той е просто утеха от тежкия работен ден. Така е в България и в Македония и навсякъде. "Яж, пий, лудей, ама работата си умей. - Крилов (поправете ме ако греша за автора)

Понеже си имам разправии с индивиди от противниковия пол да ви кажа един виц:

Англичанин (гулял по пляжу - нашел бутылку. Открывает - оттуда Джин.

Джин: Натурально, выполняю одно желание.

Англичанин: Понимаешь, я очень хочу в Диснейланд...

Джин: Ну, ты даешь! Сейчас сделаю...

Англичанин: Погоди, я еще не закончил. Значит так, я хочу в Диснейланд, но ни самолетов, не пароходов я не переношу. Скерее застрелюсь, чем сяду в самолет. Вот и из Англии не выезжал ни разу. Мое желание такое: сделай мне мост из Англии в Америку. Я сяду в свою машину и приеду прамо в Диснейланд!

Джин: Да ты, мужик, спятил. Построить мост через океан! Одного бетона уйдет 20 триллионов тонн. А корабли как будут проходить? А прочностные расчеты? Нет, невозможно. Загадай чего-нибудь еще.

Англичанин: Ну, тогда я хочу понимать всех женщин. Ну, знаешь, чувствовать что у них на уме, чего они хотят...

Джин: Так о мосте. Тебе с двух-рядным или с четырех-рядным движением?

Понеже напоследък оплакват мародеското парче земя зовящо се само себе си USA, си извадих и мнение и по този въпрос на деня. Всеки се оправя както може, и както се бях изразил по-рано никой с нищо никому не е длъжен като се роди. Когато се наводни Германия взеха помощи по-големи от външния дълг на България. В Германия си цамбурваха колите във водата за да им ги изплатят застрахователите. Нас ни отнесе и какво? Нииищо, една голямо нищо. Хората - голи, боси, лишени от имота. Същото като при земетлесението в Стражица, хайде там имаше една по-централизилана система която контролираше по-изкъсо. USA e една полицейска държава, няма ли полиция - няма държава, Нов Орлеанс го доказва на практика. Не няма какво да съдим държавата, човешката природа е такава:

Ворота в рай. Перед ними группа молодых людей в полицейской форме US.

Выходит Петр:

- Кто такие?

- Да вот, мы защищали демократию, сеяли добро в Ню Орлеансе... Нас сбили черные мародерские силы...

- Сейчас проверю...

Через 5 минут:

- А ну вали отсюда, самозванцы. По американским данным, полицейски потерь при спасителных операции в Ню Орлеансе не было!

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

sasho kfo praish, izgubi se! az sym na 0489 41350

Написа chiko (email) (www) на 21-Sep-2005 23:22


Понеделник, 26 Септември 2005
Новини

Това, интернет е яко... Нали пиша един софтуер за едни израелци, а уеб сървъра ми е на работния компютър и от време на време го гася. И получавам писмо от Иво&Роси - в 23:54 няма уеб сървъра. По надолу в писмото му пише "сега при нас прехвърчат хиликоптери, сигурно отиват да бомбандират Газа". На другия ден весниците потвърдиха че са бомбардирали Газа.

Във "events" имах 68 писма непрочетени, и които най-вероятно няма да ги чета. Но понеже не съм ги чел съм пропуснал срещата в неделя, както разбрах. Обадих се на Алекс и тя ми каза за тази среща. Както и да е, и без мене са се оправили. Трябва във Вики-то да напиша с кои фирми съм контактувал за спонсорство но сигурно чак довечера.

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!