< HomePage
   <- Дневника

Архив за Август, 2005

Понеделник, 1 Август 2005
Размисли посред лято

Едва ли много от вас са се замислями за целта на собственото си съществувание. Подгонени от всекидневните проблеми и насаденото (с времето) мислене че трябва да свършиш това а след него онова, и не се замисляш за много неща покрай себе си. Точно в един такъв момент на механично преживяване във времето хората покрай тебе ти дават гласно или негласно оценка за твоята личност. Оценка която не е вярна до голяма степен за мене. В момент когато се огледаш покрай себе си забелязваш малки неща на които може да се радваш. Има случаи когато поради хищническото желание да притежаваш този или онзи предмет, ти не може да се отпуснеш и да се порадваш на това - малкото което имаш или е дошло при тебе.

Това го пиша по повод на 30 годишнината ми и на забележките на роднините ми че не съм се оженил. Просто нямат уважение на личността ми и съм ги отсвирил до второто пришествие. Същото нещо става и с закупуването на кола. 5 години нямам кола и сега когато ще си взимам една (аз ще си я взема никой няма да ми я купи), се явяват гласове които явно ме критикуват за това че си взимам точно определен модел кола. Значи според тяхната критика излиза че наркодилърите, сводниците, корумпирания пътен полицай - офчар могат да карат каквато кола искат а аз трябва да имам кола която отговаря на "социалното ми положение". "С роднини бизнес не се прави" - запомнете го от мене и ще сте ми благодарни един ден.

[ Добави коментар ]
Вторник, 9 Август 2005
Hi tech keyholder

Hi tech keyholder made by Alex Panov

Високо-технологичен (съдържащ високи технологии) ключодържател направен от Алекс Панов и бързо how-to със снимков материал може да видите на http://www.karatebulgaria.com/alex/txt/2005-08-09/hi_tech_keyholder.html

Какво трябва да имаме:
Hi tech keyholder

И какво ще получим накрая:
Hi tech keyholder

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

mnogo interesen klju4odyrjatel,ama ne iskam da si sysipvam tehnikata

Написа trifko (email) на 03-Nov-2005 17:41


Сряда, 17 Август 2005
Замислил съм се за "Колокация на сървъри"

Чудя се да не си ли сложа един сървър някъде да стои и да си го юзам както знам? Ако някой може да ме подпомогне в мойте размисли ще съм му благодарен за всяко "за" и "против" по този въпрос.

ТОтделно от предишния въпрос трябва да си намира чигав инет доставчик, който да не спира интернета по 3 дни като падне грамотевица. Едното от решенията е ADSL от БТК което не ми харесва заради високата цена и ред ограничения. Другото решение е интернет по мрежата на кабелната телевизия.

[ Коментари: 4 / Добави коментар ]
Коментари

Кажи само в кой квартал си Саше дали мога да ти помогна за Интернет доставчика? :-)

Написа rosko (email) (www) на 25-Aug-2005 00:24


В квартал Изток, то другата страна на плиска. Досега са ми пускали обяви:
sellinet.net - сега съм към тях
bgcell.net
dig-image.net
sofianet.net
bol.bg
bicbg.net

отделно всичките и-нет доставчици по мрежата на кобелната телевизия. Но скоростите при телевизионните са много мижави.

Написа Александър Панов (email) (www) на 25-Aug-2005 10:33


На 80 порт от ADSL услугата на БТК е ТЕХНИЯТ МОДЕМ.
Ако знаеш как да правиш разрешение име -> IP:port
сложи си коалицията от сcрвири на ADSL

идвинявам се името и пощата не са истински, но ми харесват

Написа pesho (email) на 26-Aug-2005 15:30


А host.bg са на Линукс - обади им се ще те оправят, а иначе снимката е чудна

Написа pesho (email) на 26-Aug-2005 15:34


Понеделник, 22 Август 2005
host.bg - МАЗНИ ЦИГАНИ

Аз ли сам най-големия дървар и чукундур?

Какво става? А? Плащам си аз хостинг, това е хубаво. Те ма хостват, това е хубаво. А каква става като спрат да ме хостват, а съм си платил? Това вече е лошо за мене, а е хубаво за тях - не им се върти трафик. Пускам http, ftp, ssh към хостинга ми, никой няма. И така вече наблюдавам резултата на техния проблем със сървъра вече цели 8 часа, а преди това може да е било и ден, два или пет не знам. И никой не ми се обажда или да ми прати имейл или sms.

Вие като отидете и си купите два килограма домати, мерат ви ги, плащате ги и ви ги дават. Нали? Ама като ги свалят от кантара и ви ги подават не си взимат 3 домата. Нали? А при мене е точно така, защо да му го има сайта като може и да му го няма. Дето има една народна приказка: ще поплаче, поплаче и ще му мине...

Освен хостинга успяха да ме излъжат и едно име да прехвърля при тях но няма да е за дълго.

В момента си търся хостинг провайдер, който да ми сложи сайтовете на сървър под GNU/Linux. Ако може да ми предложите нещо което сте го изпитали може би ще послушам съвета ви.

host.bg

[ Коментари: 3 / Добави коментар ]
Коментари

Готина снимка

Написа Георги Чорбаджийски (email) (www) на 25-Aug-2005 13:49


Ами пич, ако си навит за 50 кинта на хубав сървър с много добра оптична връзка?

Ето ти сайта направо (още не сме пуснали скрипта за купуване, но ако ми пишеш на мейл-а за нула време ще се уговориме)

Поздрави!

Написа Gatyo (email) (www) на 19-Sep-2005 18:59


Ами и мен много време ме моткаха, да ми пратят паролата и юзера на домейна ми, който преди беше при булхост, и сега го обнових при тях ... мотаха ме много време, в резултат на което изгубих пари и потенциални клиенти ... хостинг-а на гатьо е добър, лично аз хоствам при него и няма никакви проблеми :)

Написа Jinno (email) на 19-Sep-2005 22:57


Вторник, 30 Август 2005
София, Пловдив и Стара Загора

Имаше една дълга разходка от София до Пловдив и Стара Загора. На мене ми хареса, а и като се вземе под впредвид че тази година на морето съм ходил по работа, няма как да не ми хареса. От петък вечер до понеделник ранен следобед кръстосвах магистралите, а и не само тях.

Междувременно разбрах че кредита който ти отпускат Глобул за говорене когато си на договор с тях е 50 лева, докато при МТел е 200 лева. Поне да го бяха направили 100, те 50 - до никъде не стигат. А и нещо не получих фактура и може да ми е изтекъл отчетния период и да са ме кръц-кръц..

МТел отивам да им плащам с кредитна карта и те ми изръсиха "Миии, нямаме ПОС (пос или пост - не знам как се пише) терминал". Ууууууууу, уфчари.

Надявам се тази седмица да е ползотворна, нищо че за мене започва във вторник.

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

POS = Point of Sale :)
А при М-тел лимита първите няколко месеца е 70 лева.

Написа Peter на 30-Aug-2005 11:22


Сряда, 31 Август 2005
Ден Втори

За мен е ден втори от работната седмица, за вас не знам. Вчера се срещнах с един много приятен човек, строи в момента Софийското метро. Та той ми каза че ми е разглеждал сайта от самолет, авиокомпанията го зарибявала защото бил в бизнес класата. Днес разглеждам webalizer какво показва и на едно място излиза " Satellite Provider"

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!