< HomePage
   <- Дневника

Архив за Юни, 2005

Неделя, 5 Юни 2005
Проекта е до... под кривата круша...

Posted By: Alexander Panov
Date: 2005-06-04 17:36
Summary: Проекта е до... под кривата круша...
Project: Free Karate Tournament

С плахите ми усилия на програмер стигнах до версия free-karate0.02.10 (05 June 2005) В регистрацията на съзтезател направих две проверки върху полето "Категория". Едната е дали въобще има въведена категория, а другата проверка е дали има избрани съвпадащи категории. Цялото нещо го реализирах на РНР защото не можах да го направя на JavaScript. Направих и промени в справките. Промених заявките на select така че наистина да ми връща такъв отговор какъвто очаквам!!! Това беше в една, две справки и не беше нещо сложно, просто се добави "order by `име на колона`".

Но това не е нищо още, на практика още не съм направил проверка на триенето на данни от базата данни. Това е едно нещо което трябва да се свърши. На второ място стои промяната на данни от базата данни и съпътстващите проверки. На трето място е включване на нова таблица за плащане и тя би трябвало да е подобна на тази за категориите и промените които ще повлече след себе си. Ина предпоследно място е тегленето на жребия, т.е. хората от една категория да се изтеглят по двойки.

Работния ми компютър на който може да видите интерфейса е http://82.199.196.157/ а на адрес http://free-karate.openfmi.net/free-karate/ e сложена пак програмата но сървъра е друг.

[ Добави коментар ]
Петък, 10 Юни 2005
Молба на Ал. Шопов

> Това има ли нещо общо с минаването към sarge? ;-)
> Между другото като гледам как се вълнуват хората от стабилизирането на
> sarge, няма да е зле да позабавим etch колкото се може повече, та пак
> да има празници. Иначе не е интересно, няма тръпка.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Това може ли някой да го блогне?
Поздрави:
ал_шопов

[ Добави коментар ]
Понеделник, 20 Юни 2005
Самоконтрол

От известно време ме дразнеше всичко което се движеше, после забелязах че това се дължи на защитните функции на моите възприятия. И това всичко си има първопричина, а тя е че една жена се е влюбила в мене а аз не я обичам. А и още по лошо, тя ме дразни с своето присъствие - държание, приказки, забележки и въпроси - не мога да я дишам. Знаете че насила хубост не става, questa ragatza non me piache, эта девочка мне не нравится, I dont like this girl.

Понеже съм от дърта коза яре, и съм възпитан в любов към партията, отечеството и другаря Ленин (а и се уча от миналото) постъпих по Сталиновски. Нет девочка нет промлема, эст девочка эст проблема.

Преминал съм в ghost mode, ако търсите такъв бутон, няма да намерите. Това е комплексно състояние:
- телефоните не се вдигат когато ти звъни тя
- ICQ & Jabber е online обаче когато ти пише тя не отговаряш за да разбере че е нежелана, защо да страдат другите и ти самия заради някакъв дразнител
- Променяш си местообиталището и занота за лов, така че да избегнеш нежелани срещи с противниковия пол.

[ Добави коментар ]
Вторник, 21 Юни 2005
Tekki Shodan, Tekki Nidan, Tekki Sandan

Не знам Сенсей Сарафис дали не ги е показвал на последния си семинар преди два месецал. Но преди това ги е показвал заедно с бункай. На последния семинар не бях защото нямах възможност.

Но ТЕККИ катите са трудни, и като техника и като физика. Изискват много физическа сила, и с прилагането и в определени моменти с моментално разпускане след това (киме) се явяват много тежки за изпълнение кати. Всички знаем защо не се играят на съзтезания, а знаем и какви са ни съзтезанията, затова не задавайте въпроса защо не се играят по съзтезания.

Особенности при работата с таза, удобна позиция (+ правилна работа на коленете), стягане и отпускане на коремните мускули и това съчетано с дишане и рязкото изпълнение на всяка техника (със стоп накрая), изискват доста повторения до запомняне на цялостното изпълнение.

От бункая произлиза самата същност на една ката. Знаеш ли бункая значи знаеш една ката, и трябва за това практика на самата ката и след това с партньор да отработиш движенията в ката. И тогава много неизвестни ще си намерят отговорите, като например защо ръката "така" а не "така". Като направиш бункай ще видиш, че става само едно от двете, но също има и място за доста интерпретации в бункай на ката, определени комбинации могат да се интерпретарат по различни начини и да не са грешни. Но все пак в бункая на ката има една - две интерпретации които ни дават самата същност на катата - обяснението защо се прави така, как се прави и какъв е резултата. А и се търси един от основните принципи в каране - да се използва силата на цялото тяло, и презумцията "че имаш право на един удар".

В катите теки много от ръкомаханията и кракоразвяванията са атаки, блоковете са в подгорвителния етап на атаката. Едно движение в началото е блок а в края си атака, и след това следва нова атака.

Атаките от противниците в катите теки идват от пред или от 45 градуса и никога отстрани.

Enbusen Kata Tekki - Tekki Shodan, Tekki Nidan, Tekki Sandan

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

Много интересно, благодаря за полезната информация.

Написа Георги Чорбаджийски (email) (www) на 23-Jun-2005 11:18


Понеделник, 27 Юни 2005
Следизборно

Изборите донякъде ми изненадаха със своите резултати. Таях други надежди за разпределението на парламента, но каквото е това е!!! Оказва се на практика 1/5 или 1/6 от избирателите са циганор и турчуля а останалите са бабички комуниски. Аз нямам нищо против циганите и турците ама да не са ти съседи. Извозвали са ги с автобуси да гласуват!!! Аз за да гласувам дадох 2 лева за транспорт и така ми отиде закуската с кафето в събота сутринта. ДПС-то пак ще искат министерството на земеделието да източват евро-фондовете по параграф селско стопанство. Сега ще изчакам да си разпределят баницата (министерските кресла) та да знаем пред кого да въртим опашка за някоя и друга субсидия по Сапард.

Иначе работната седмица я започвам с отскок... в харченето на пари а още няма 10 сутринта.

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!