< HomePage
   <- Дневника

Архив за Март, 2005

Сряда, 9 Март 2005

1 месец

Точно един месец не съм качвал мои мисли и преживявания тука! Но това не означава че не съм изписал 330 страници, е то това не се брои защото са служебни ангажименти. Уволних TYAN и назначих на негово място INTEL AL440LX, по мое наблюдение след тази рокада мога да заключа няколко неща. А също така и от предишния ми опит мога да кажа няколко неща. Първо: всяка кочина може да поеме още памет и работи по-бързо в сравнение с тази която има по-малко. Второ, всеки котур с SCSI диск винаги работи по-бързо вместо с IDE.

[ Добави коментар ]
Четвъртък, 10 Март 2005

S3

Взех си един S3 Savage4 на един от 7-те компютъра, но като го пуснах още първия път под Линукс в 1280х1024 ми държи само 60Hz. Това е с XFree86 и си викам тука нещо, драйвер... ала бала... сървър... Инсталирам я под Windows ME с два различни драйвера, единия Tweaked от един германец а втория драйвер е от сайта на S3 и е подписан от Microsoft. И каквато и разделителна способност да му дам тръгва само на 60Hz. Даже от контролния панел за настройка на видео картата да сложа на 85 или 100, монитора си е на 60 а отметката си е на 100... Питате ме от къде знам че е на 60Hz монитора ми? Еми просто той е HP P1110 което ще рече 21' trinitron и вътре в менютата му си пише на какви честоти върви. Иначе той поддържа 1280х1024 на 110Hz.

Но това цялото нещо си има предисловие, аз се занимавам с преправяне на видео карти с цел по-добро качество на картината. Това включва флашване на BIOS и работа с поялник върху картата. Тъй като не пропуснах и тази видео карта да я преправя така че да ми харесва образа, може при работата с поялника да съм омазал нещо. Сега ще отворя кутията да видя нещо да не съм омазал...

Но това беше допреди малко когато му сложих 3 различен драйвер и вече може да си променям честотите. Обаче пак не ми харесва като карта, производителя е я урязъл в честотите. 800х600 макс 100, 1024х768 макс 85, 1280х1024 макс 60, 1600х1200 макс 60. А реално картата и чипа поддържат много повече (1280х1024/100Hz) но явно е спъната от биоса или овчи драйвери. Жълтата куча карта не може да и се флашва биоса. Сега търся помагала в стил tweak, tune да видя дали няма да мога да дигна херците. Ако не мога да се сборя с нея до полунощ я продавам за 10 лева и това е. Има си DVD декодер в нея, AGP х2, х4, 16 меги рамец и удивително чиста картина щото съм я пипнал с поялника, поне това и е плюса.

[ Добави коментар ]
Петък, 18 Март 2005

Писмо до Ангелов

Ангелов, как си бе момче младо. Аз не съм ходил 333 дни на сБирките но като следя пощенския списък гледам че всичко си тече и без мене. Имам един въпрос към тебе, ти си учасник в един (а може и да са няколко) форума за програмисти. Искам да ми кажеш пощенски списъци и форуми за програмисти където ти си се записал и/или знаеш че има посещаемост.

Искам да се напише един софтуер за провеждане на спортно съзтезание по карате. Искам да се направи с MySQL и PHP. В него има три основни неща: вкарване на съзтезатели и отбори(общо около 10 категории), теглене на жребий за срещите и последно е вкарването на данни от срещите и излъчване на победител. Допълнително да има за улеснение на организаторите: статистики, търсене, отпечатване на циркулярни грамоти и за 1-во второ и трето място.

Аз знам в какви гранници може да се развива най-много проекта защото знам из основи как протича едно съзтезание а и разбирам донякъде от РНР и MySQL но не чак до там че да се справя с писането на софтуера сам. Дано да се намерят хора които да дадат по малко от своето време.

Записал съм се в OpenFMI.net и сега ще почета малко да видя как се слага проект и как се слагат сорсове и ка се променят. С две думи трябва да разуча как се работи с тази система

[ Добави коментар ]
Събота, 19 Март 2005
Post was removed Post was removed

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!