< HomePage
   <- Дневника

Архив за Октомври, 2004

Сряда, 13 Октомври 2004

От един месец насам за първи път имам интернет

Благодарение на инж. Заякова имам за 25 минути интернет. Отворих си пощата и я погледнах с едно око, о ужас... 1764 непрочетени писма, прегледах 2 - 3 и се отказах да чета повече. То това web интерфейса не е за професионалисти като мене (минутки за реклама). Не мога да следя листата за подготовка на Опън Феста, просто ме имайте като бройка обслужващ персонал по време на Феста. Телефоните ми са 0887 602185 и домашния ми от два дни е 725880. Чорбаджийски, говорих с хората за парите и те ми казаха че ще ми се обадят ако вземат някакво положително решение.

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

Супер :)

Написа Георги (email) (www) на 14-Oct-2004 16:17


Петък, 29 Октомври 2004

За личния ми живот...

... За живота ми в интернет: От преди два дена възобнових живота си в Интернет. Просто станах щастлив собственик на TYAN сървър като личен настолен компютър. Хората са казали че има SCSI ама никой не се хвърля натам. След като имам и Adaptec пред мене възниква въпроса да си взема IDE или SCSI диск. Тука е времето да спомена че съм навитак да разгледам някоя оферта за SCSI Second Hand. Освен цялата дивотия около този сървър си взех монитор Hewlett Packard P1110 това е 21" плосък тринитрон, клавиатурата също е на Hewlett Packard, мишката е оптична на фирмата Микромек. Взех си и една жена, ама тя не издържа на use-ването (натоварването) и ма напусна - но затова по-късно.

Пощата си я изтеглих най-после, бяха някъде около 3500 писма и ги теглих 3 - 4 часа. Сега е на дневен ред да си пусна GPG към ГръмотевичнатаПтица и всичко с пощата ще е наред. Тук ще вметна че не съм забелязъл кога едни руснаци са ми пратили да пробвам тяхната имплементацията на CP1251 за QNX UNIX. Обаче мисля че в България няма и един човек да ползва QNX Unix като десктоп. Чак сега забелязах че по някое време съм се изключил от Руските мейлинг листи, това е било по време на ГОЛЕМИЯ ГЛАД ЗА ИНТЕРНЕТ когато пощата растеше с 300-500 писма на ден и ползвах web и wap интерфейс за достъп.

OpenFest - дойде и замина, като ме приемаха за член(не си мислете това дето аз си го мисля) една от основните точки които им казах е че ще се опитам да не преча... От време на време съм гаден, нагъл и вулгарен но мисля че ми е простено. Защото в по-голямата част от времето мисля че съм спазвал моето обещание да не преча. Искам лично да благодаря на двете дами които взеха дейно участие в Софийската подготовката на феста, това са Димова и Петрова.

Пуснах си интернет и до ви пресъздам каква е ситуацията: прекарват ми кабела и вечерта се обаждам на нощния технически екип и те ми пускат интернета... До тука добре ама аз предварително съм се подковал със stealth mode на firewall-а. Тук ще спомена че сървъра дойде със 2 диска, eдно IDE и едно SCSI като е обслужвал Novell-ска мрежа, а на IDE-то 98. Отварям си едно CD със кракерски програми и скенери и по стара Българска поговорка "Обиколи Родината, за да я обикнеш", обикалям мрежата на доставчика за да я обикна. Имат управляеми суичове, billing servers и т.н. имаше и усерски машини със споделени директории. Но до речем след 20 - 30 минути звъни телефона и ми се обаждат (следва преразказ):
- Сега ползвате ли интернет - питат те
- Да - отговарям аз - с една машинка...
- Аха, а с каква? Че нещо не ви виждаме!?! XBox, SmartTV или някакво DVD?
- Не със Stealth mode на firewall-a...
Хората са професионалисти ама на последно място са помислили че ще имам firewall, щото в реалната си практика изключително рядко са се сблъсквали с професионалисти и веднага почват да разсъждават какво ще си мисли един ламер. Но е била голяма дискусия в офиса им... Гледат статистиките от суичовете и сървърите си, това става 1 минута след като ми пускат интернета и в това време аз почвам брутално сканиране на всичко което има ток. И те нали преди малко са ми дали IP-то го знаят и гледат как само то се логва от техните файеруолли (трудно се пише на български).

Monitor-Hewlett-Packard-P1110.jpg
TYAN-Server.jpg
TYAN-Server-inside.jpg
TYAN-Server-motherboard.jpg

Иначе живота ми е много динамичен, даже прекалено... Една моя приятелка се пребира от Дания и каза да я чакам на летището. На практика в прав текст ми го каза че иска да мине през моето легло... Защото самолета и кацал в 2 през нощта а тя е от Стара Загора.

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

Чудно... и аз си мислех така допреди 5 мин когато случайно накликах http://www.karatebulgaria.com/alex/sex.gif от на Чорбаджийски блога.
Не че аз не ползвам QNX за тестови цели в къщи и още стои защо съм ленив по дефолт ама все пак...

Написа eol (email) на 06-Nov-2004 06:41


Valid XHTML 1.0! Valid CSS!