< HomePage
   <- Дневника

Архив за Септември, 2004

Четвъртък, 2 Септември 2004

Смешки

Снощи на бирата се събраха ни повече, ни по малко от 31 души. Аз като отидох и бяха толкова и след половин час почнаха да се разотиват. Сега ще пресъздам в писмен вид смешки които админи са преживели но на тях им се е плачело.

Не го познавам човека обаче си настройва ядрото да си го прекомпилира а до него някакъв от счетоводителите нещо му опява на главата. Пуска компилирането и през екрана почва да тече текст, счетоводителя се приближава до компютъра и натиска копчето СТУДЕН РЕСТАРТ. -Защо го направи - пита админа стиснал плота на масата с две ръце иначе счотоводителя вече да е мъртъв.
-Не виждаш ли какво му стана на екрана, заби... - весел и усмихнат казъл счетоводителя.

Обаждане в интернет доставчик че на усера(бизнесмен) някой му ползва интернета. След проверка наистина се оказва че някой му го полза. И техническия екип му казва че ще му смени паролата.
- Не, не може - казва утвърдетелно бизнесмена. Обясняват му защо трабва да се смени паролата и какво ще стане, но:
-НЕЕеее, не може - е утвърдителния отговор на клиента.
- Отпечатал съм 500 визитки с паролата върху тях...

Алексей Петров
Търговия с цветни метали
Интернет
e-mail: aleksei27@provaider.bg
Username: aleksei27
Password: aleks-galia

[ Добави коментар ]
Петък, 3 Септември 2004

Новата Фирма

Сутринта говорих с управителя на новата ми фирма и се оказа че няма да си купувам лаптоп, а ще изчакам до понеделник, вторник и ще купят един за фирмата който аз ще ползвам. Също така ще ми купят и тел. апарат щото сега нямам и сменям постоянно две карти, служебната която ще трябва да върна и личната ми която ще ползвам за вбъдеще. Познайте къде намерих управителя на новата ми фирма във 11:00 сутринта, в съблекалнята на някакъв спортен комплекс и се подготвяше да излезе на тенис кортовете. Всеки иска така, и аз искам. Новия ми тилифон е 0887 602185.

Eба си майката... Какво стана?

Разговор с Информационно Обслужване който не ми харесва:
Cenata na palnika komplekt DocPro sertifikata e 161.98 lv. bez DDS
V cenata vliza:
sertifikat
smart card
i smart card chetec.
Много бързо отговарят на е-мейли но тази шльокавица дето ми я пробутват не я искам. За цялата джаджа се ползва естествено Internet Exploder, говоря им аз за Mozilla и отговора е единодушен:
-Че кой го ползва? - НОИ, Данъчните... Кой го боли хуя? Никой... Прибираш парите и бягаш.

[ Коментари: 3 / Добави коментар ]
Коментари

Скоро ще може и да се ползва с mozilla под linux. А иначе за шльокавицата, видя ли някой че е с outllok експресс, логично предполагам че е тъпак и пише на шльокавица. В 99% от случайте съм прав. В ИО, определено ползват лоокоут експресс.

Написа Георги (email) (www) на 03-Sep-2004 18:05


За подкарването под linux, вече го направихме, аз тук имам един четец, който си работи с картата. Скоро ще има и едно обяснение как точно се прави, като изчистя процедурата.

Написа Васил Колев (www) на 03-Sep-2004 18:08


Да ти кажа не си много прав. Лично аз използвам Мозила 1.7 под ХР и си подписвам със сертификата без проблем. Даже хората от \\\"Информационно Обслужване\\\" бяха много учтиви и по телефона ми помогнаха за найтройката на Мозилата.

Написа Веселин на 04-Sep-2004 01:34


Събота, 4 Септември 2004

Mic&Mouse computer club sux

пФЙДПИ Ч ЛМХВБ ОБ пТМЙО Й ОЙ ЕДОП РХФЙ ОЕ ЙУЛБЫЕ ДБ ТБВПФЙ. нБ БЪ ОБМЙ УЯН УЙ ЗБДОСТ РП ТПЦДЕОЙЕ Й УМЕДПВЕД УЕ ПВБЦДБН Ч ЕЖЙТ Й ЗП УФТЕУЙТБН У ОПЧЙОБФБ. фПК РПЮЧБ ДБ УЕ ЙЪЧЙОСЧБ ЛБФП НМБДБ ДЕЧУФЧЕОЙГБ Й ЧЕЮЕТФБ ЧЕЮЕ ФБКРС ПФ ОЕЗПЧЙФЕ ЛПНРАФТЙ. лПЗБФП ЧМСЪПИ Ч ЪБМБФБ ОСЛБЛЯЧ НБМЮХЗБО ФБНЯО ОБЗМБУСЫЕ РХФЙФБФБ. дОЕУЛБ ЕК ФБЛБ ЙЪЛБТБИ 200 МЕЧБ, ДТХЗПФП ЛПЕФП УЧЯТЫЙИ Е ДБ УЙ РТЕНЕУФС БДТЕУБ НЙ ЪБ ЛПТЕУРПОДЕОГЙС У н-фЕМ ОБ ОПЧ. рПДЗПФЧЙИ УЙ РПЮЧБФБ ДБ ЙЪЛБТБН ХФТЕ ПЭЕ УФПФЙОБ ДЧЕУФБ МЕЧБ. зМЕДБН НБЮБ У йУМБОДЙС 2:1 ЪБ ОБЫЙФЕ, ЙНБЫЕ ДХЪРБ ЪБ РТПФЙЧОЙЛПЧЙС ПФВПТ ЛПСФП С УЧЙТЙ ОСЛБЛЯЧ ПЧЮБТ, ФПЧБ ЮЕ ЙНБ ФТЕЧБ ОБ ФЕТЕОБ ОЕ ПЪОБЮБЧБ ЮЕ ФТСВЧБ ДБ УЕ РХУЛБФ Й ПЧЮБТЙ РП ОЕЗП.3:1 ОБЫЙФЕ ЧЛБТБИБ ЗПМ.

Eba mi se mamentzeto, ne ste da pishe kirilitza. Okaza se 4e pytito e vazrastno i pishe v KOI8-R, a po veroiatno e ratzete da sa mi levi i da ne moga da si go nastroia. No kakto i da e karam natatak. Pojelavam leka nost na vsi4ki.

[ Добави коментар ]
Неделя, 5 Септември 2004

Деня беше хубав

Станах и закусих както си пише по дебелите книги. След това се захванах да потушавам торнадото дето е вилняло в апартамента. За първи път прахосмучих мизерията дето се беше събрала върху гардероба от 6 години назад. Излъсках всичко включително и ключовете на лампите. Към обед се изкъпах и не обядвах а излязох. Отидох да се видя с кучката на Петър (0887 383281 записвам си от време на време някой по-важни телефони), междувременно изкарах 140 лева ей така. Да не си помислите че продавам наркотици, не в никакъв случай. След срещата отидох до студетски град да си дам прането да ми го извъртят. И лелката там ми каза да дойда да си го взема след 18:30, като пресметнах на ум взех решение да си отида във вкъщи и да легна да спя. Ударих му един следобеден сън до 16:30 и в 17:00 си взех прането и се прибрах във вкъщи. Пътьом си взех едно компютърно и едно телефонно списание и леко си заформих края на деня. Пожелавам Ви лека, доходна и безаварийна вечер.

[ Добави коментар ]
Понеделник, 6 Септември 2004

Архивиране и SSH блогиране

Отидох на работа не че ще работя а да да си архивирам от два компютъра данни на CD-та. Както и предполагах административната сграда където се помещавам беше заключена, и взех на една лелка бозата от 98 година. С малко псуване и ритници в монитора осъществих тотален достъп до двата компютъра и взех да си свалям 8-ти Гигабайта информация. След това си проверих пощите (не пощата), след това започнах да си изливам душата в интернет през SSH.

Задача за интернетаджии:
Колко време е необходимо на средностатистически човек тежащ 72 килограма да си излее душата в интернет през SSH?

Сега свършвам с писането и почвам с печенето. Само как го казах "свършвам с писането и почвам с печенето". Никой до сега не ми е казъл че съм сладкодумец или стехоплитец, но аз чувствам че нещо в душата ми е отворено за словоизлияния, стоп да не мислите че съм влюбен. Не няма такова нещо, по-добре да си взема за отглеждане американски бизон (като този препарирания в халите ама жив) отколкото да си завъда жена. Е в краен случай каквото ми е писано от тотото, като ми се падне някоя скумрия ще ми пийне кръвчицата и ще отслабна за отрицателно време.

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

време за изливане(P) = времето, което имаш между две обаждания по телефона от потребителите (A);
времето за което тоз човек свиква да работи с putty/ssh и няма system override по трасето(1-A);
имаш достатъчно време и не бързаш (B).
Във верига на Марков P=( A, 1-A )
( B, 1-B )

Написа Димитър Василев на 06-Sep-2004 21:12


Сряда, 8 Септември 2004

Засилване

Засилих се днес да правя едни работи и се оказа че не мога всичко да свърша за един ден. Един твърд диск отиде при пра-баба ми, и взех един компютър от ремонт. Правих инсталации, юзер съпорт, и си играх с GPRS. Хубава играчка стига да имаш пари. Играх си и със новата ми Nokia 6610, също много хубава играчка за възрастни. С две думи каквото се захвана да правя - свършвам го. И ако имам инерция просто нямам спиране, заради това от време на време е нужно засилване (за придобиване на по-голяма инерция). Да си спомните че в събота 12:30 на билетния център на НДК е сбирката за работната среща за Опън Феста.

[ Добави коментар ]
Понеделник, 13 Септември 2004

Защо да правя нещо?

- Как ще се извърши финансовото обезпечение на занятието и стратегие за печелене на пари
- Психически натиск над подчинените на тема "Фамилия"
- Ненов...
- Контакти с много нови хора.
Защо няма да прявя нищо:
- По-лесно е дане се прави нищо
- Почнаха да ме болят много работи по тялото, трябва да си отделям повече време на мен самия
- Нямам свободни финанси за начинанието, а и няма откъде даги намеря
- Няма да имам свободно време, или по-точно за времето отдадено на тази тема няма да получавам адекватно заплащане
- Плюс това сега съм в момент на оформяне на собствено семейство.

[ Добави коментар ]
Събота, 18 Септември 2004

Мисля да положа малко усилия за Open Fest

Ще говоря с един депутатин дали няма да може да да настъпи тук там за да дадат някоя зала по-ефтино. От цялата работа никакви комисионни няма да взимам за мене или за депутатина. Ако го направи аз хубавите ми очи, добре. Ако не, духа супата те пак ще дойдат избори и пак ще опре до мене пиявицата-кръвопиец. Ще си го натисна по мазола както си пише в дебелите книги, ако тръгне да става нещо ще търся Ламбрев и Кръстев щото май около тях се върти организацията.

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!