< HomePage
   <- Дневника

Архив за Август, 2004

Понеделник, 2 Август 2004
Спирт, Алкохол, Виномицин, Гроздомицин, Метил-Метанол

От сряда нататък вече се пиеше много щото в петък беше деня на sysадмина.
Спирт
Алкохол
Виномицин
Гроздомицин
И една Любовна История от реалността...
Чиста Любов
Чиста Любов

[ Коментари: 6 / Добави коментар ]
Коментари

Шопов да почерпи, че са го сложили при админите :-) Иначе ROTFL!

Написа Георги (email) (www) на 03-Aug-2004 12:33


Ааа и друго, командата е userdel :-)

Написа Георги (email) (www) на 03-Aug-2004 12:36


Сега видях че имам alias на userdel.
Заеби...

Написа Александър Панов (email) (www) на 03-Aug-2004 13:00


ЕЕЕЕ изобщо не съм бил пиян на тази снимка(само така изглеждам ;-) ), а че 2 не виждам .. не виждам то и комютъра не вижда ;-)

Написа Николай Кирчев (email) на 03-Aug-2004 13:31


Ах, красавци ненагледни!
Евала за историяата в картинки.

Написа пейо (www) на 03-Aug-2004 18:03


Направи ги на JPEG картинките ще станат доста по-малки.

Написа Георги (email) (www) на 04-Aug-2004 13:41


Вторник, 3 Август 2004
Истината за теб и мен. Само истината.

Погледни и виж истината за теб...
Истината за Тебе!!!

[ Добави коментар ]
Сряда, 4 Август 2004
Сила

Нека силата бъде на Ваша страна...
Джена
Джена
Джена
Джена
Джена
Джена
Лъчезар
Лъчезар
Лъчезар
Лъчезар
Лъчезар
Лъчезар

[ Коментари: 2 / Добави коментар ]
Коментари

Теб защо те няма на снимките?

Написа Георги (email) (www) на 05-Aug-2004 11:00


Щото това е в Кипър и както ми казаха българите които ходиха там а това са Джена и Лъчезар е било по-скъпо от Англия. Ако имах парите нямаше да се поколебая да ги изхарча в едно ходене до там.

Написа Александър Панов (email) (www) на 05-Aug-2004 11:54


Четвъртък, 5 Август 2004
Сила, Пари и Възход...

С тези три думи може да се опише ставащото покрай мене. Не че сега съм цвете за мирисане, още по` когато дадох 37 лева за консумативи по квартирата. Вие ще кажете какво са 37 лева, ама нека да направим малка сметка:
100 лева квартира
37 лева консумативи
20 лева карта за Адски транспорт
на 300 лева заплата...

Обаче аз се чувствам много добре спрямо някой други хора... Това го заявявам защото ми се отвориха някой вратички и переспективи.

[ Добави коментар ]
Петък, 6 Август 2004

XHTML 1.0 Transitional

Днес си почистих кода да е основан на XHTML 1.0 Transitional.

Хората не си играят

Намерих сайта на един адаш Александар http://alexander.info/. Човека яко перка компютри... Ма се пита ние къде сме? Само един двама човека могат да се похвалят с яки машини. Останалите на 386, в това няма лошо ако летим за Луната или Марс ама тука сега сме на Земята и да видим другите какво правят. А Сашо от Германия го е направил мераклийската, просто вижте!

5 monitors Linux Desktop!!!

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

Те хората махат мониторите ... (нали има telnet,ssh,vnc ...) а тоя е поставил 5 монитора.

Сигорно като малък е мечтаел да стане космонавт ...

Написа alabala на 19-Aug-2004 18:22


Понеделник, 9 Август 2004

Работя яко

Днес няма почивка. Събирам оферти за компютри, настроих една машина да върви по-гладко. Шефката ми иска да си купи HP 4255, да, съгласен съм да се купи. След това забелязах че телефонната централа се е сгомнясала - не предава данни по серийния порт за телефонните разговори да и майката... с некой 20кг чук. Най-накрая мрежата има спецификация по сегменти, АМИН... "Баба-Данни" се ебе в гъзъ... Как може да ми дава "Non SYNCHRONOUS server call" на клиентските машини, някой може ли да каже защо се получава така и как се лекува?

[ Коментари: 2 / Добави коментар ]
Коментари

Интересно съобщение за грешка. Тези който са го писали сигурно са гледали тук:

http://georgi.unixsol.org/bofh/

Написа Георги (email) (www) на 12-Aug-2004 11:05


\\\"Non SYNCHRONOUS server call\\\" когато изпищи базата данни на Intersystem - CACHE, означавало че вътрешна обработваща програма е зациклила. Предимно причината е в самото написване на приложния модул който прави накаква работа независимо каква. Понеже нямам право да пипам външни сафтуерни продукти във фирмата и се наложи в последната седмица да намаля UPTime на сървъра до 1 ден, щото като зацикли и се сбозва сичко от всички страни, даже и прословутата MS мишка която работела при всички положения. Ебааааа писна ми. Търся си друга работа.

Написа Александър Панов (email) (www) на 18-Aug-2004 12:40


Сряда, 18 Август 2004

Честит 11-ти рожден ден Debian GNU/Linux

Не знам, но може би е вярно това което казваш. Не искам да се конфронтирам с когото и да е било още повече с тебе а и не се познаваме. Но човек който го заявава това или му избиват комплексите или наистина е такъв. На практика ти наистина може да си сериозна и аз само да ти преча н твоето духовно и друго по-нататъшно усъвършенстване. Заради това и не ти преча, кажи ми с какво ти преча? Естествено че може да те дразня с писаниците си обаче това съм аз и това е моето мнение. А за жените които са били на рожденния ден, едната беше с мъжа си или по точно той беше със жена, си те винаги са неразделни и втората беше PR на една организация. Да ти кажа че рожденния ден беше на един софтуерен проект и всички които се събрахме бяхме системни администратори, преподаватели в университети и разните му там директори на IT фирми. Празнуваше се 11 години на операционната система GNU/DEBIAN Linux ако ти говори това нещо. Точка по въпроса щото клавиатурата на която джаскъм е скапана и искам почивка.

Рожденния ден беше в HELLOWEEN жанрово музиката беше Venom, Accept, Napalm Death, Leprosy... Събрахме се такива хора като:
-"ManiaX"
-"Valqk"
-Велин
-Цигарения робот Гунински
-Румен и жена му - те винаги са заедно
-Представител на Linux Chix BG в лицето на Славка
-MiCRoPhoBIC който запази маси в заведението и купи и донесе торта с логото и надпис DEBIAN и 2 свещички с цифрата "1". Само той си носеше отпечатан Fingerprint аз и Гунински си ги имахме на флаш пръчките
-Николай Кирчев и Сашо си спомнам че седяха до мене
-Липсваха пикантни личности като Ал Шопов ама той работи под Cygwin и му е простено на момчето
-Липсваше и Чорбаджийски ама той е Слакуерист и на него му е простено че пропусна сБирката.

Имаше още много хора, сигурно бяхме около 25 - 30 души. Изпили сме около 5 до 8 каси бира, средно на човек се пада по около 5 бири. За тази статистика съдя по мене си и по околните. Самия Helloween си е една полнопробна мръсна и гадна кръчма в която освен да се напиеш с приятели нишо друго не става. Нямаше сервитьорки, нямаше готвач, нямаше тоалетна, но имаше бира а това е достатъчно за повода за който се събрахме в понеделник вечер. Имаше и снимка на тортата със запалените свещички и заобиколена със 19 бирени бутилки, една кана с преполовена бира и още малко бирени чашчици с биричка. Чакам да намеря тази снимка отнякъде.

Какво се обсъждаше ли? От блога на Антон Блажев извадих:
"Поръчахме си бири при първа възможност, обсъждайки бойлера на Велин и Васил. Стигнахме до заключение(поне аз така разбрах), че Велин се нави да му направя /etc/init.d/bolier :), който ще работи през LPT порта."
Докато в блога си Васил Колев е споделил:
"Събрахме се всякакви хора, обсъждахме всякакви проблеми (аз отделих бая време на социалните)"...

Бития си е бит, ебания си е ебан, който е пропуснал си е за негова сметка, който е бил дошъл се е веселил по своемо...

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

Просто не бях в София guys and galls :) иначе щях да дойда въпреки музиката в Heloween

Написа Георги (email) (www) на 18-Aug-2004 12:08


Петък, 20 Август 2004

Продължих да товаря сървърите на 100%

Ебавам им майката, XEON на 3,2GH съм го здухал на 100%. Дреме ми са сайдеро ако гръмне. Затлачил съм още 3 машини на 100% за събота и неделя. Вече съм станал спец по сдухване на хардуер. Пример: пускам книжка 740 листа да се печата... Едно момиче ще ме търси, да ме търси на 0886 740112 щото събота и неделя няма да се доближавам до компютър.

Васил Колев ако иска или някой друг да ми каже къде са снимките от рожденния ден.
Ето ги и снимките.

Някой има ли познати в АПИС

Стоя и дремя като изпразнен хуй и обновявам АПИС. Едно обновяване е 5 - 8 минути и като трябва да сложа четири такива стоя половин или един час след работа да го обновявам ръчно. И ако някой директор го ползва и аз стоя и чакам да си тръгне. Абе какво се оплаквам userска работа. Той директора ми каза, "за толкова работа, толкова пари" обаче в момента има дисбаланс.

[ Добави коментар ]
Вторник, 24 Август 2004

Студ... Глад... и Мизерия

Студ та се не трае, нали си нямам кабинет и стоя на една маса при сървърите. Честно да кажа не си издържа при 17 градуса, таковатата ти стават на лешници.

Глад майка та се не трае, месо ще взема да проям от глад. А питате ли на бирата как ни държат гладни? Добре че не ни държат жадни че ще изпапкаме "О`Дани" с дрешките.

Утре ще ми дават заплата а аз тепърва се чудя откъде да взема още малко пари за да съм по-добре. Продавам едно 256 което ми е останало от предишния компютър. И ще свърша една работа да видин как ще излезе най-накрая и тя с парите.

Съблезъб тигър http://www.spamfreeat.com/de/strolchi/katzegefaehrlich.JPG

Не знам за вас но на практика аз съм много уморен и едва стоя на двата си крака. Искам да работя в по-тиха среда. Сега съм се набутал на едни 220 волтови вентилатори които се включват 20 минути, след като спря климатика се включват вентилаторите.

OOo Ooooooooooo...

Iskah da kaza, che na adres http://bgoffice.sourceforge.net ima poveche, sekciata "Lokalicalzia na OOo".

Znachi kakvoto si napravil v momenta e pravilno. Prosto lokala v tekustata versia na OOo lipsva i ne moze da se izbere Bulgarian.

Znachi pri tova polozenie vyvzdash malko tekst, markirash go, izbirash ot menuto Format->Char i ot tam izbirash Bulgarian. Tova e naj-lesnia nachin. Ima i drugi, koito sa opisani na web stranicata.

Pozdravi, Radostin Radnev

[ Добави коментар ]
Петък, 27 Август 2004

Предложиха Жоро Гунински за...

Виновник е Йовко Ламбрев който във майлиг листата Members на fsa-bg.org предложи: Срокът за номинации за предложения за Президентската награда Джон Атанасов за следващата година изтича на 7 септември.

Миналата година нашата номинация бе Светлин Наков, който в момента е номиниран отново от ФМИ на Софийския университет. Има още две номинации. За мен тази на Светлин е без каквато и да е конкуренция, но ако някой има идея за номинация то тя може да бъде внесена до въпросния ден направо в комисията (CV + предложение за номинация в свободна форма) или чрез мен като член на комитета по номинациите.

И на всичкото отгоре Пейо му уйдиса на акъла:

Георги Гунински за мен е човек, които има огромен принос за създаването на респект на България пред останалия свят. Освен със серията бъгове срещу Майкрософт, в последните години той работи основно върху свободен софтуер и тази пролет всички обновихме binutils, заради бъг намерен от него, net-qmail екипа наложи две кръпки върху иначе непробиваемия МТА, OpenBSD мълчаливо пачнаха дупка и още и още...

Така че ако някой още смята че той заслужава да му бъде оказано това признание - нека пише и да го предлагаме.

Ама нали всички дето сме се събрали там сме от един отбор и единодушно приехме да издигнем кандидатурата на Гунински, сега трябва да му намерим CV-то. На всичкото отгоре тече и подготовката на Open Fest-а и работната среща на 11- 12 септември. Както вече се разбра аз не мога да усигуря зала поради стечение на обстоятелствата. Много ми харесва един мъж ама не в сексуално отношение а като творец, съдете сами: http://sebastianz55.org/private/fm-plus.jpg Също тока продължавам да се учудвам сам на себе си. Ето днеска разбрах че на моя сабствен сайт съм имал връзка към http://fsa.kicks-ass.org/ която е означена като FSA Planet. Света е малък особенно с gooooooooooooogle, вече си търся в собствения сайт с goooogle. Сашо от Германия си е сложил нова по-хубава снимка на десктопа и е пояснил малко: Four 19" Monitors and two 21" Monitors, The desktop is powered by PNY Graphic-Cards via PCI-bus: One dual card and one quadro card. Амин.

pubring.gpg може ли да се трансформира в PKCS12 файл

Не съм компетентен по тази тема, първо да се оправдая. Защо искам това, ePay ми искат в броузерът (по-гадно не можах да напиша транскрибцията) личен сертификат. А като отида в Firefox-а да импортвам ми иска публичния ключ в PKCS12 формат. Обаче аз сам съм си ги изгенерирал pubring.gpg и secring.gpg с gnupg. В общия случай ми казват "Добър сертификат, но не е подписан", та въпроса ми е подписваща организация ли прави PKCS12 или сам може да си го изфабрикувам?

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

Сашо сан, виж тез:
http://boxen.dyndns.dk/kmail_setup/kmailsetup
http://www.google.com/search?q=+PKCS12%2Bgnupg&hl=bg&lr=&ie=UTF-8&start=20&sa=N
OpenSSL+PKCS12
http://www.drh-consultancy.demon.co.uk/pkcs12faq.html
http://www.google.com/search?hl=bg&ie=UTF-8&q=+PK CS12%2Bopenssl&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&lr=
http://www.google.com/search?hl=bg&ie=UTF-8&q=+PK CS12%2Bopenssl%2Bgnupg&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&lr=
http://66.102.11.104/search?q=cache:7oNVnHcjzzQJ:linux-bg.exco.net/cgi-bin/y/index.pl%3Fpage%3Darticle%26id%3Dprograms%26key%3D 364012082++PKCS12%2Bopenssl%2Bgnupg&hl=bg
От първо гледане ми се избистри, че PKCS12 е за предпочитане да се генерира с OpenSSL, не че не става и през gnupg.
epay искат сертификат подписан вероятно от Информационно обслужване, Българска Търговска Камара, или подписан от някой друг - помоли Йовко Ламбрев за едно рамо по въпроса.

Написа Димитър Василев на 28-Aug-2004 15:14


Събота, 28 Август 2004

Деня протече като вода

Събудих се под напора на отиващия си сън, и посрещнах една от хубавите си съботи. След кратка закуспа от типа "сирене с домат", почистих из основи апартамента, приготвих си пране за пералнята, хвърлих едни прани дънки на простора да съхнат, изкъпах се и то стана 13:30. Рекох си защо да не обядвам и да легна до 18:00, щото то се спи много хубаво следобед. Събудих се и се приготвих за срещата на юзерите от форума на bubu.to. Сбирка на ъплоадъри и даунлоадъри на едно място наречено "Дон Виго". Готини пичове и пички ама само едно не им харесах (това ми беше първо ходене на тяхна сБирка) много пият. Това не ти е LUG-BG да надигат халби бира - 5 бутилки рикия, 2 бутилки уиски, 5 литра наливно вино и останалото е бира, счупиха 3 чаши - диви юзери и юзерки. Имаше един кракер, един модератор, един програмист към Bizzard и другите не ги запомних какви са. Иначе всички са готини хора, ама да не ти са съседи като се напият. Моя дан беше в равностойност на дне половинки бири за цялата сбирка.

[ Добави коментар ]
Неделя, 29 Август 2004

Котето... котето... котето...

Гарфийлд...

Станах сутринта, съчетах закуска обяд и вечеря в едно - наядох се хубаво. Обадих де на Христина и се разбрахме да гледаме филма. Взех сака с прането и го дадох да ми го извъртят за 2.80 лева, и в този момент получавам sms с блок, вход, етаж и стая да съм ходел да я взема от тях. Нали съм добър християнин и делата ми са напътствани от божията промисъл и състрадание та отидох да я взема от тях. Та чукам аз, тя вика "Влез" (къпе се във банята), аз влизам и се срещам очи в очи с ЖИВОТНОТО. Ама вече бях клопнал вратата зад мене си, няма как трябваше някак си да се помиря с него по някакъв начин. Просто, лесно и ефективно се оказа решението да му подхвърля двата си чепика да ги дъвче, ЖИВОТНОТО е тъпо и кухо като съблезъб тигър. Изгледахме филма, ходихме по магазини, кам 16:00 си взех прането от Ст. Град и си тръгнах за вкъщи. Прибрах се, ядох и излязох за един час да нечертаем с един човек груба бизнесрамка за изкарване на пари. И след това ми се губят спомените защото като се прибрах си легнах и заспах.

[ Добави коментар ]
Понеделник, 30 Август 2004

Днеска почнах да сдавам багажа

На практика се оказа че съм до 11 този месец и след това почвам да се разправям с пари. Още по точно казано си сменям работата и освобождавам мястото където съм.

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!