< HomePage
   <- Дневника

Архив за Юли, 2004

Петък, 2 Юли 2004

Приятна вечер

Ходих на тренировка и след това се намерихме с един мой много добър приятел и гледахме заедно мача в "Диблин". Сладка приказка, той на сок от портокал аз на минерална вода така си говорихме докато свърши мача. Имаше какво да си кажем, има и какво още да обсъдим даже и от деловите въпроси. Разнищихме и някой въпроси около новото ядро 2.6 и ReiserFS.

Това е за 1 вечерта.

[ Добави коментар ]
Сряда, 7 Юли 2004

Много уморен

За втори ден се събуждам след като съм си легнал към 1 през нощта. Какво да се прави, днес трябва да събера двамата души - единия да даде парите на другия. Такъв е живота като нямам такива или онакива възможностти и парите минават покрай мене.

[ Добави коментар ]
Четвъртък, 8 Юли 2004

Как се изкарват набързо пари...

Първо трябва да не си лягаш преди 12 посред нощ, след това да си отваряш очите на 18 и където какви пари видиш - прибираш. Вчера вечерта 40, днес 100 а утре още 55, е какво правя? Изкарвам си 1/2 от заплатата за 3 дена. На месец си докарвам едно 250 от консултации в компютърния бранш. А ако по цял ден работех за себе си а не бях наемна работна сила сигурно щях да удвоя сумата. В общия случай на мене не ми трябват много пари но нали искам да направя домейн на някоя Linux Chix а то са разходи и затова все още ги препращам към /dev/null.
Да ходят да пасат, крави заблудени.

Софтуер за кракване. Приема данните по серийния порт от телефонни централи и ги обработва. Който има възможности и свободно време нека да се пробва. HiCom.zip 7.5Mb

[ Добави коментар ]
Вторник, 13 Юли 2004

СИЛА

Снощи почувствах че вече имам сила за всичко, и физическа и друга... Кой както ще да я разбира тази сила, ако ще и финансова но осъзнах че вече я имам и мога да я контролирам. Ако аз нямам сам на себе си уважение, то тогава да чакам от някой друг към мене? Искам да благодаря на един човек който ми каза:
-Ти можеш...
Благодаря

След това поканих почти всички които са в София в четвърък да ги почерпя.

По повод кракването на програмата HiCom, се оказа май че е достатъчно да се скопи така наречения NAG прозорец. Това е прозореца който казва че тестовия период е изтекъл и затваря приложението, просто се прекъсва този прозорец да не извиква функцията дето затваря приложението. В списание ХАКЕР http://www.hackbg.com ме светнаха по темата и на мен ми светна... Че мога да го направя и по схемата "Направи си Срам" ох не не "Направи си Сам". Та в една статиа е описано горе долу как става останалото е метода "опит - грешка - псуване" и едни помагала за случая:
PEiD
UnPECompact 1.32
W32Dasm
BDasm
SoftICE
Hiew
и так дальше...

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

Каде да намериа UnPECompact 1.32? ще сам ви благодарена ако ми кажете.

Поздрави

Написа upi (email) на 04-Aug-2004 23:47


Четвъртък, 15 Юли 2004

29

29

29

29

[ Коментари: 2 / Добави коментар ]
Коментари

Не ти ли е неуобно да работиш на тази маса където е компа?

Ааа бтв, снимките трябва да се слагат с пълен адрес /xxxx.jpg имаче при писането на коментари броузера се бърка. Не знам дали проблема няма да се реши с един <base href=\\\"/\\\"> в началото на страницата...ще трябва да пробвам.

Написа Георги (email) (www) на 15-Jul-2004 15:41


Use-ам го кокто ми дойде. И сега съм в някакъв труден период щото нямам личен компютър а от работата не мога да отделя време за лични работи.

Написа Александър Панов (email) (www) на 15-Jul-2004 15:49


Понеделник, 19 Юли 2004
Ех, ейййй

Така е... Лошо е човек да знае буквите на няколко езикаи и да може да чете. В неделя отворих един стар компютърен вестник и какво да гледам... мене си... В резюмето към статията "Проектът Creative commons" пише:

Краткото разследване "Попитай Google за
Creative commons в България"
дава тъжните 3 страници


и тука какво виждам като трета последна странница:

дневникът на Сашо http://www.karatebulgaria.com/alex/
и може би единственият сайт със снимки
на Urbanstyle http://urbanstyle.org


16:58 - Крада от работното време
Сутринта Чорбаджийски ме сезира персонално по е-мейла как да пиша в блога и няколко допълнителни препоръки по други въпроси, но липсата на време от моя страна за оправянето на интернет проектите клони към нула. В къщи нямам комп а на работа е престъпление да се занимавам с лични работи. Така че засега карам напред и това е. Все пак минах с ssh и pine през няколко файла следвайки неговите препоръки. Иначе на работа както всеки друг ден "user support", "kernel development". Ако не знаете английски горните две понятия се превеждат приблизително на жаргон като "продажба на наркотици" и "сводничество" съответно. Е занимавах се и с два повредени монитора единия от който го бракувах, и с прокарването на някакви 700 метра BNC кабел но това е между другото. Получих и една оферта за изкарване на пари и то не малко. С две думи който се е забъркал с мене се човек е станал.

Спомени от Събота - Белчин, Сепарева Баня
Поразходих се, пекох се цял ден на минералния басейн в Белчин, видах гейзера дето мирише на сяра в Сепарева Баня и вечерта благополучно се прибрах в София. Да допълня че цял ден мъкнах един сак с дрехи за пране и най-накрая го изтърсих в една пералня в Студентски Град, за 8 кила ми взеха 4.60 лева - доволен съм.

[ Коментари: 4 / Добави коментар ]
Коментари

Я ме светни как става тази далаера с пералнята, звучи полезно.

Написа Георги (email) (www) на 19-Jul-2004 22:20


В Студенски Град...
В общежитията на Техническия Университет...
В 3 Блок има пералня дето прави това дето повечето хора нямат време да
правят, пере дрехи. Предимно по 2 лева на 4 килограма сухо пране + 20
стотинки за прах + 20 стотинки за омекотител. Имат сигурно 5 - 8 вида
прах и няколко вида омекотители.

Написа Александър Панов (email) (www) на 20-Jul-2004 08:15


<?php include (

Ей това ако работеше, трябваше да бъда убит с камъни :)

Написа Георги (email) (www) на 20-Jul-2004 08:47


Знаеш ли , че в Б. Бани имаше един хубав хотел наречен БЕЛВИЛ? И работеше 4 год до 2002 г.
Чувал ли си за него?

Написа Георги (email) на 27-Aug-2004 18:56


Вторник, 20 Юли 2004

Всичко се прави ръчно...
Защо?
Тези от Апис не могат ли да си напишат някакъв автоматичено обновяване а трябва да седиш и да му баеш за да се обнови по интернет.

Майстор... майстор...
Днеска като гууглих и стигнах до запитване на което отговора е само една връзка
google 1 result

[ Коментари: 1 / Добави коментар ]
Коментари

Щото са нещастници(tm) :)

Написа Георги (email) (www) на 20-Jul-2004 12:55


Сряда, 21 Юли 2004

И други имат проблеми
Ето погледнете тук:
http://soft.mail.ru/competitions/sysadmin/stories.php

Джен На и Вълшебния Трактор
Кратки разкази за китайката Джен На, нейния трактор и съвременния живот в Република Китай.

[ Коментари: 4 / Добави коментар ]
Коментари

Начи...

1. Що никой не ми е казал, че имаш блог. Гледам пишеш активно и на фона на другите анемици (Жоро и В. Колев не се броят) си пишеш редовно.

2. \\\"Джен На и Вълшебния Трактор\\\" - това като \\\"Джимим и вълшебното фенерче\\\" - хубаво, ама къде му е връзката?

3. Ха добре дошъл в фамилията на блогърите и да си оправиш изхода, че да може да те виждаме и от fsa. kick-ass

Написа пейо (www) на 21-Jul-2004 20:39


... и очевидно - да си оправиш addslashes -> stripslashes , че срамота с тия избегнати кавички

Написа пейо (www) на 21-Jul-2004 20:40


Имам една приятелка която се казва Джена, това и е истинското Българско име. Да не се учудвате това си е чисто българско име обаче предимно се среща Странжа и Сакар. Та живя момичето някъде около една година на острова (и в Ирландия и в Великобритания) и не и хареса и се върна (заради мен щото съм много красив и умен). Там преживя една нещастна любов (по нейните думи), ама се оправи, та цялата работа е че Джена тренира карате обаче е много бавна все е едно че дърпа трактор. И от там аз я бъзикам по всички параграфи. Сега ще почна, зависи от това колко ми се пише, серия от хумористични десеторедия в които Джен На ще е героя, Република Китай ще е държавата а действителността ще е от овча София. Овча щото само тъпи овце намирам за... Или аз съм заспал овчар или всички женски са тъпи овце - вие ще кажете.

Написа Александър Панов (email) (www) на 22-Jul-2004 08:01


тъпото php.....направи magic_quotes_gpc=off, това е най-селската опцията. Мразя когато се опитват да мислят вместо мен, ебаси и тъпото PHP.

Написа Георги (email) (www) на 22-Jul-2004 10:54


Петък, 23 Юли 2004

Хавлия + Протест

Нали прочетох книгата "Пътеводител на Галактическия Стопаджия" и вчера като минах покрай един магазин за хавлии си купих една светлосиня за 4.50 лева. Тя ще ми е и нещо като единствен подарък за 29 ми рожден ден.

Оплюх Банка Биохим

Щото ма нерват

Здравейте

Както виждам работата Ви е... "Не знаем", "Ще видим", "Елате утре" Мен като на обикновен потребител на услугите на вашата банка ми трябваше да си пусна електронно разплащане през интернет. На вашия сайт абсолютно нищо по този въпрос (защо ли и трябва да има?). Може би да наруши "Корпоративния" облик на сайта Ви? Или много трудно се взимат решения какво, как и кога да се покаже на потребителите в интернет.

На практика пиша това писмо защото информацията която ми трабваше не я получих даже и от ваш служител при който ходих на място (Камен Славов - Relationship Manager) а я намерих там където... беше:

http://fsa-bg.org/bin/view.cgi/Fsasite/FsaFee
http://fsa-bg.org/bin/view.cgi/Fsasite/EpayHowto

Преди това някъде около месец ходя в 3 клона на банката и те ми казват "не знам" и пак някъде от интернет беше написано че само клона в който работи Славов става разрешаването на дебитните карти да плащат в интернет. Това ми беше и основния проблем - как се пуска една дебитна/кредитна карта за разплащания в интернет.

18:48 HEAVY METAL

Heavy Metal Forever

[ Коментари: 3 / Добави коментар ]
Коментари

Те проблемите си били мои... Другите хора нямат моите проблеми. Те виждат в бъдещето, телепатично обменят информация...

Написа Александър Панов (email) (www) на 23-Jul-2004 11:20


Само така!

Написа Георги (email) (www) на 23-Jul-2004 13:13


1.
честит рожден ден, макар и на патерица.
със всички стандартни и нестандартни пожелания по случая.
2.
сподели какво или откъде научи, че и аз имам дебитна карта, макар и не от \\\'биохим\\\'

Написа Николай Ангелов на 23-Jul-2004 15:00


Вторник, 27 Юли 2004
07:43 - 09:00 Нов source code

Благодарение на предводителя на GreenPeace (ака Al Kaida), така де няма да пояснявам повече съм с нов source code. Благодаря.

Виц

Говорят си двама компютърджии:
- Вчера се запознах с една манекенка 90-60-90...
- А тя откъде има шестцифрено ICQ?

[ Добави коментар ]
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!