< HomePage
   <- Дневника

Добавяне на коментар

Четвъртък, 11 Март 2010
PHP 6 and What to Expect / PHP 6 и какво да очакваме

Unicode най-накрая ще дойде в пълната си сила! Няма да се занимавате повече с Туркица, Китаица, Японица. Пишете каквото пишете и му казвате: - срежи го стринга на 60 символ. И той (PHP 6) го реже без значение японски, руски или еврит е стринга! За некъдърни писани функции е пример data.bg които режат UTF-8 стринг и ако попаднат по средата на някоя буква се получават на екрана карета, купи и спати...

Почистване на езика откъм опасни функции водещи до лоши навици най-накрая ще дойде се премахне онова което донякаде беше привлекателно в PHP3 но отваряше дупки в уязвимостта! Доколкото четох ще се премахнат напълно register_globals, magic_quotes и safe_mode функциите! Сега вече (даже и в бетата) Environment, GET, POST, Cookie, Server променливите са глобални и ги извиквате съотвенто с $_SERVER, $_POST и т.н.

ОО, ООоооооо най-накрая ще придобие СИ Плюс Пляс(C++) подобие. Това което искат "истинските" програмисти ще го има!!!

Почистване на езика откъм опасни функции водещи до лоши навици (2) ще е премахването на "ereg" regular expressions и привръщането му в extension. ereg в 5-цата се използва като конкурент на Пърл-ските PCRE (preg_match, etc.) функции, но тяхното използване води до много проблеми. Заради това ще се премахнат от ядрото и ще останат като extension, но затова пък ще си имате доказалите се Пърл-ските PCRE функции.

Предварително ви благодаря за мненията ви.

Дневник: http://www.karatebulgaria.com/alex
За коментари: http://www.karatebulgaria.com/alex/addcomment.php/2010-03-11#add

[ Добави коментар ]
Добавяне на коментар
Не пишете nicknames, освен ако не се обръщам така към вас!
user@example.com
http://www.example.com/

Коментарът трябва да е на кирилица или на английски. Останалите се трият.

Запомни адреса и името ми, за да не го пиша следващия път

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!